Rehe: enim saavad laenu eksportijad

26. aprill 2011, 18:36

Sampo Panga tegevjuhi Aivar Rehe sõnul läheb lõviosa praegu antavatest ettevõtluslaenudest eksportivate ettevõtete käibevahendite juhtimisega seotud laenudele ja garantiidele.

Eesti Panga andmetel suurenes tööstusettevõtete lühiajaline finantseerimine 47 protsenti, samal ajal kui investeerimislaenude käibe kasv oli suhteliselt tagasihoidlik.

Sampo Panga tegevjuhi Aivar Rehe sõnul on neil äriklientide laenude teenindamisel ligikaudu 62% taotluste puhul põhitähelepanu käibevahendite ja ettevõtete likviidsuse juhtimisega seotud laenude ja garantiide väljastamisele, mille eesmärk on finantseerida ekspordile suunatud ettevõtete käibemahtude kasvu. „Sektoritest on eksport suurenenud eelkõige metalli- ja puidutööstuse sektorites Skandinaavia ning Euroopa turgudele,“ märkis Rehe.

„Samas teevad head meelt töötlevas tööstuses väljastatud pikaajalised investeerimislaenud, millega ettevõtjad kavandavad laiendada ja tõsta tootmise efektiivsust.“ Teiselt poolt on Rehe sõnul tähelepanu all ka avaliku sektori ja teiste Euroopa struktuurfondide kaasfinantseerimisega seotud projektid.

Eesti ettevõtetele anti laene ja liisinguid 10% enam kui mullu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2011, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing