Väätsa Agro saneerimiskava kukkus läbi

Piret Reiljan 10. mai 2011, 00:00

Üle kivide ja kändude kulgenud saneerimissaaga sai alguse 2009. aasta septembris, mil Väätsa Agro esitas Pärnu maakohtule avalduse saneerimismenetluse algatamiseks. Saneerimiskava koostati selliselt, et suurima võlausaldaja Swedbanki laen oleks lõviosas muudetud piimatootja aktsiateks, kusjuures pank oleks oma aktsiatega jäänud vähemusomanikuks. Swedbank asus võitlusse, et kava tühistataks.

Pank likvideerimist ei soovi. Swedbanki juriidilise divisjoni juhi Riho Roopõllu sõnul loodab pank, et Väätsa Agro suudab majandustegevust jätkata ja võlad tasuda. Swedbanki esindajate sõnul ei soovi pank ettevõtte likvideerimist.

"Pank loodab, et Väätsa Agro jätkab tavapärast majandustegevust ning ettevõte ja selle omanikud leiavad võimaluse teenindada kohustusi panga ees, mida pole täidetud alates 2009. aastast," saatis pank omapoolse kommentaari eilsele riigikohtu lahendile.

Roopõllu sõnul on hea, et kohtusüsteem ei lasknud saneerimise eesmärgi ja olemusega vastuolevalt riivata võlausaldajate huve. Panga pressiesindaja Mart Siilivask lisas täpsustavalt, et praeguses faasis nad ettevõtte tulevikku laiemalt kommenteerida ei saa. Esiteks tuleb kohtuotsus läbi töötada, seejärel ettevõtte omanike ning juhtkonnaga kohtuda. "Kindlasti ei soovi me ettevõtte likvideerimist, vaid seda, et Väätsa Agro majandustegevus jätkub," lisas ta.

Varem on Swedbanki Balti panganduse kõrgendatud äririski üksuse juhataja Eestis Lars Nilsson öelnud, et kui riigikohtu otsus on panga ja Swedbank Liisingu suhtes positiivne, jätkub Väätsa Agro restruktureerimine pankrotiprotsessi kaudu. "Pankrot ei tähenda ettevõtte likvideerimist, vaid moodust anda võlausaldajatele võimalus osa laenatud rahast tagasi saada ning proovida hoida ettevõtte elujõulist osa tegutsemas," ütles Nilsson mullu augustis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:53
Otsi:

Ava täpsem otsing