Eesti firmat kiusanud Riia sadam sai trahvi

Anne Oja 17. mai 2011, 18:12

Konkurentsiamet otsustas karistada Riia vabasadamat 105 000 latise trahviga AS PKL Flote konkurentsivõime pahatahtlikus piiramises.

AS PKL Flote soovis osutada Riia vabasadamas puksiiriteenust. Uurimise käigus leidis Läti konkurentsiamet, et vabasadam ei lasknud PKLil puksiiriteenust pakkuma hakata, vältides niimoodi oma territooriumil konkurentsi, vahendas bbn-news.com.

Samal ajal keelas või piiras Riia vabasadam PKLi kasutamist, kui laevad ise tahtsid just sellelt firmalt puksiiriteenust saada. Teenuse kasutamise keelamist tuvastati neljal korral ja piiramist kümnel korral, teenus tuli osta vabasadama enda puksiirlaevadelt. Nii soodustas Riia vabasadama juhtkond puksiiriteenuse hinna kasvu, PKL Flote kandis sadama tegevusest aga kahju ja kaotas kliente.

Läti konkurentsiamet avastas Riia vabasadamas konkurentsirikkumisi juba 2009. aasta märtsis, mil vabasadam lõi endale PKL Flote arvelt põhjendamatuid eeliseid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2011, 17:52
Otsi:

Ava täpsem otsing