Vanalinna kuulsad majad korteriks

ÄP 01. juuni 2011, 00:00

Pikk tänav 36 majast juhtis omal ajal Eesti rööbasteedel toimuvat Eesti Raudtee pikaajaline juht Parbo Juchnevitsh. Nüüd on see maja 5,9 miljoni euroga müügis. Maja on suur - kuuekorruseline hoone laiutab 1117 m2 suurusel kinnistul, hoonel endal on üldpinda üle 5000 m2. Juba kolmandalt korruselt võib nautida merevaadet. 1Partner Kinnisvaragrupi elamispindade osakonna juhi Agur Tammistu sõnul renoveeritakse maja korterelamuks. Kuid ta lisas, et see sobiks ka hotelliks.

Mitte kaugel raudteemajast asub endine KGB residents oma kurikuulsate keldritega. Kunagi hirmu tekitanud Pagari 1 maja ehitatakse Tammistu kinnitusel samuti ümber korterelamuks.

Ühe huvitava objekti nimetas Tammistu veel. Aastaid on tema sõnul otsitud investorit Suva sokivabrikule, aga seni tulutult. "Ilmselt on kõik Eesti kinnisvarafirmad käinud sokivabriku omaniku Viktor Saarestiku sütitaval vestlusel, aga jätkuvalt on see n-ö mitteavalikul ja passiivsel pakkumisel ehk siis investori ootel," rääkis Tammistu. Ta lisas, et see on ainuke omanäolise tööstushoone korterelamuks ehitamise projekt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing