Teisipäev 25. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Valgevene puksib võlglased ettevõtlusest välja

Anne Oja 19. juuli 2011, 14:39

Valgevene muudab septembrist firma asutamise ja likvideerimise korda, mille tulemusena ei saa pankrotimeistrid ja maksuvõlglased enam uusi ettevõtteid asutada.

Presidendi läinudnädalane dekreet nr 5 loob Valgevenes elektroonilise äriregistri, mida võimud on reklaaminud kui olulist sammu ettevõtluse elavdamiseks. Kriitikud väidavad aga, et elavdamise asemel dekreet hoopis piirab ettevõtlusega tegelemist, vahendas opositsiooniline uudisteportaal charter97.org.

Näiteks peab firma registreerimisel täiendavalt ära märkima, et riikliku registreeringu taotlemise päeval pole firmat asutaval ettevõtetel, FIEdel ega eraisikutel võlgu ning neid pole tunnistatud maksejõuetuks. Võlgadeks arvestatakse seejuures maksu- ja tollivõlgu ning muid võlgu riigieelarvesse või riiklikesse fondidesse. Formaalselt ei saa Valgevene küll võlglaste ettevõtteid registreerimata jätta, kuid hiljem saab võlgadele viidates registreeringu kehtetuks lugeda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. July 2011, 14:39
Otsi:

Ava täpsem otsing