Puhkepäev. Nohikust rännumeheks

03. jaanuar 2014, 00:00

Näitleja Ben Stiller on maha saanud oma režissööridebüüdiga – tema film “Walter Mitty salajane elu” pakub humoorika ja mõtlemapaneva loo elamise kunstist.

Walter Mitty on suur unistaja, selline, kes oma peas inimesi ja loomi plahvatavast majast päästab, ülbele ülemusele koha kätte näitab ja oma kangelastegudega naisi võlub.

Õnneks muutuvad unistustes genereeritud kangelasteod peagi ka reaalsuseks. Seda siis, kui mehe tööandja, ajakiri Life, otsustab paberkandjal ilmumise lõpetada. Ette on vaja valmistada veel ainult viimane number ja siis hakkab töö juba hoopis uut moodi käima.

Et areenilt tahetakse lahkuda meeldejäävalt, siis on Walteri ülesandeks, kes töötab ajakirja fototoimetuses, leida üles Sean O’Connelli saadetud ja palju kiidetud negatiiv nr 25, millega tahetakse kaunistada väljaande viimase numbri esikaant. Negatiivi otsingutega saab alguse tõeline seiklus, mis viib Walteri Gröönimaale, Islandile ja Aasiasse.

Totaalne muutumine. Tegu on toreda perefilmiga, mille keskmes unistamine ja ühel hetkel ka unistuste täitmine. Selles loos, kus nohiklikust tüübist saab ühel hetkel tõeline rännumees, on põnevaid seiklusi, huumorit, kaotusvalu, perekondlikke muresid, lootust, armastuse, enesekindluse, -teostuse ja -ületuste otsinguid, mille kõige taga peidab ennast ka sügavam sisu. Mõte, et elu ei tasu elamata jätta, seda tuleb teha nüüd ja kohe.

Lisaks kaunistab seda toredat lugu suurepärane muusika­valik – üks pala teise järel annab  ekraanil toimuvale meeldejääva tausta.

Kokkuvõttes pakub Ben Stilleri režissööridebüüt ligi kaks tundi mõnusat ajaviidet ühe inimesi julgete ettevõtmiste ja suure algustähega elamise näol. Seiklushimulisemates torgib ilmselt ka sügaval sisimas peidus olevat rännupisikut.

 

Hinnang

  • “Walter Mitty salajane elu”

Hinnang: 7

Lavastaja:  Ben Stiller
Osades: Ben Stiller, Kristen Wiig, Adam Scott, Sean Penn jt
Kinodes alates: 27.12

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2014, 15:28
Otsi:

Ava täpsem otsing