AMTEL: maksumuudatus kasvataks autopargi vanust

07. veebruar 2014, 00:00

Kui Eestis kaoks sisendkäibemaksu mahaarvutamise võimalus, nagu praegu on Leedus, elavneks kasutatud autode turg, mis omakorda tõstaks Eesti autopargi vanust, leiab Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit (AMTEL).

“Leedus tuuakse palju kasutatud autosid Lääne-Euroopast ja Leedu näitab, et kui sõiduautode sisendkäibemaksu mahaarvamine ei ole võimalik, siis ostetakse uusi autosid vähem ja tuuakse sisse palju kasutatud autosid,” märkis AMTELi pressiesindaja Rein Luik. Ta selgitas, et kui Eestis on uute ja kasutatud autode suhe 20 000 uut autot veidi üle 40 000 kasutatud auto kohta, siis Leedus on need numbrid vastavalt 12 000 ja 200 000.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. February 2014, 19:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing