Tamkivi tunnustab loobumisotsust

Ken Rohelaan 12. märts 2014, 12:21

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi tunnustas Siim Kallase otsust loobuda valitsuse moodustamisest, viidates ajakirjanduse kujundatud õhkkonnale, mis ei soosinud kandideerimist.

„Ta on väga elukogenud inimene. Ilmselt ta tundis, et ei saa viljakalt seda tööd teha ja selle tõttu otsuse langetas,“ ütles fraktsiooni esimees.

Tamkivi sõnul jätab Kallase otsus loobuda valitsuse moodustamisest sellegipoolest Reformierakonnas sõelale mitu kandidaati. Kindlaid nimesid, kes võiks Kallase asemel uueks peaministrikandidaadiks olla, ta ei esitanud. Kell 15 koguneb Reformierakonna juhatus, et arutada uue kandidaadi esitamist.

Riigikogulase sõnul on ebatõenäoline, et uus peaminister ei ole reformierakondlane. „Seda ma ei usu,“ ütles Tamkivi. „Reformierakond on piisavalt tugev, et leida uus peaministrikandidaat.“

Tamkivi sõnul on vähemusvalitsuse moodustamine alati teoreetiline võimalus, kuid näeb suuremat tõenäosust ikkagi enamusvalitsusele. „Meil on konsultatsioonid käimas enamusvalitsuse moodustamiseks. Usun, et need lähevad edasi ja lõppevad millalgi koalitsioonilepinguga,“ ütles riigikogulane. Kuigi Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga on Reform Tamkivi sõnul suutnud viljakalt nõu pidada, pole oravad maha matnud võimalust koostööks ka Isamaa ja Res Publicaga Liiduga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2014, 11:18
Otsi:

Ava täpsem otsing