Valgamaa edukamad ettevõtted

23. oktoober 2014, 17:15
Tööriiete tootmine Valgamaal Tõlliste vallas Tsirguliina alevikus.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141023/NEWS/141029826/AR/0/AR-141029826.jpg

Äripäeva Valgamaa TOP tegi läbi suured muutused ning etteotsa on kerkinud ettevõtted, kes 2012. aastal kuulusid maakonna keskmikku.

Nii on 2012. aasta Valgamaa edukaim ettevõte transpordiga tegelev Sleipner Lain OÜ kukkunud märkimisväärselt ning paikneb 2013. aasta andmete põhjal alles 36.-38. kohal. Müügitulu vähenes ettevõttel möödunud aastal enam kui 400 000 euro võrra. Ettevõtte omanikud on Eduard Ontensons, Darius Semėnas, Aleksandras Košel ja Maria Fedotova.

Mullune paremuselt teine ettevõte mootorsõidukite müügiga tegelev Engeros Otepää OÜ on kontrastina eelmisele suutnud aga koha tabeli eesotsas säilitada, olles tänavu 4. kohal. Ettevõtte käive kasvas 1,23 korda. Ettevõtte ainuomanik on Valdur Rootsma.

Möödunud aasta edetabeli kolmanda koha omaniku käekäik on veidi sarnaselt läinud möödunud aasta võitjaga. Tänavuses edetabelis on OÜ Maad ja Metsad, kes tegeleb metsavarumisega, langenud 30.-31. kohale. Tasub ära märkida, et Äripäeva andmeil oli möödunud aastal OÜ Maad ja Metsad käibekasv maakonna ettevõtetest väikseim, kahanedes ligi poole võrra. Ettevõte oma majandusaasta aruandes müügitulu vähenemise põhjuseid välja ei too. Ettevõtte omanikud on Peeter ja Jaak Napritson.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. October 2014, 16:57
Otsi:

Ava täpsem otsing