Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Salatsemine Vene riigifirmades saab lõpu

22. detsember 2014, 15:45
Rosnefti juht Igor Setšin peab avalikustama oma tulud
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141222/NEWS/141229954/AR/0/Igor-Setšin.jpg

President Vladimir Putini lähiringi kuuluvad Venemaa Raudtee juht Vladimir Jakunin, Rosnefti president Igor Setšin ja Gazpromi juht Aleksei Miller ning teised riigifirmade juhid peavad vastavalt valitsuse määrusele avalikustama oma tulud ettevõtte kodulehel, vahendas Vedomosti.

Riigifirmade juhid peavad esitama andmed oma kuludest, varadest ja kohustustest. Samuti ülevaate abikaasade ja alaealiste laste kuludest ja tuludest.

Nimekirja, kellele selline kohustus laieneb, kuulub 62 ettevõtet, nende hulgas Venemaa autoteed, Aeroflot, Rosatom, Rosnano, Šeremetjevo, Venemaa võrgud, Sberbank, Sovkoflot, VTB, Rusgidro, Rostelekom, Inter RAO EES jpt

Vene meedia teeb juba nalja, et lõpuks saab Igor Setšini palga teada ka president Vladimir Putin. Nimelt väitis Putin eelmisel nädalal antud üleriigilises intervjuus, et ei tea Rosnefti juhi teenistuse suurust.

Setšin on kiivalt püüdnud oma tulusid varjata. Pärast seda, kui Forbes avaldas mullu Venemaa enimteenivate juhtide edetabeli, kus Setšin hõivas 50 mln dollariga esikoha, kaebas Rosnefti juht ajakirja kohtusse. Kuni kohtuvaidluse lõpuni kohustus Forbes Setšini andmeid mitte avaldama, mistõttu tänavusse edetabelisse ta enam ei mahtunud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2014, 15:49
Otsi:

Ava täpsem otsing