Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

LHV segab Danske fondide ostu teemal vett

25. jaanuar 2016, 13:15
Andres Viisemann juhib LHV pensionifonde, mille maht ulatub 551 mln euroni.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160125/NEWS/160129828/AR/0/andres-viisemann-lhv.jpg

Postimees kirjutas täna, et LHV on ära ostmas Eestis erakliendiärist väljuva Danske pensionifonde, kuid LHV lükkas selle väite ümber.

Postimehele teadaolevalt pakuti müüki mitte niivõrd pensionifonde, vaid Danske Capital Eesti ettevõttena, mis tegeleb lisaks pensionifondide haldamisele ka teiste investeerimisfondide ning institutsionaalsete ja privaatklientide väärtpaberiportfellide valitsejana.

LHV juhatuse liige Erkki Raasuke ütles, et ettevõte kommenteerib tehingut börsiteates.

Börsiteates lükkas LHV väite ümber. "Täna ilmus Postimehe uudisteportaalis artikkel "LHV on ostmas Danske pensionifonde", milles väidetakse, et LHV on ostmas Danske Banki tütarettevõtet Danske Capitali. AS LHV Group või selle tütarettevõtted ei ole sõlminud ühtegi lepingut ühegi fondivalitseja ostuks," teatas LHV.

Pensionikeskuse andmeil ulatub Danske fondide maht 232 mln euroni. LHV maht moodustab 551 mln ja turuliider Swedbankil miljard eurot.

Danske teatas eelmise aasta veebruaris, et loobub Eestis eraklientide teenindamisest ning keskendub äriklientidele. "Danske grupp analüüsis kogu Baltikumi pangandust ning hindas sellest lähtuvalt äriklientide perspektiivi paremaks. Baltikumi pangandusruum ei taga soovitud arengukiirust jaeklientide teenindamisel, seega võetakse suund ettevõtte panganduse poole,“ selgitas toonane Danske Banki Eesti tegevjuht Aivar Rehe.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2016, 13:15
Otsi:

Ava täpsem otsing