Mattus: riik peaks oma ettevõtete nimel võitlema

29. jaanuar 2016, 12:30
Ingmar Mattus
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160129/NEWS/160129675/AR/0/AR-160129675.jpg

Dividendide TOPi uustulnuka Ingmar Mattuse maaklerifirma Armada Markets on kasvanud oodatust palju kiiremini, olgugi et segase seadustiku tõttu tuli vahepeal tegevusvaldkonda muuta. Kiire kasv tõi Mattusele nüüd esimese omanikutulu.

Ingmar Mattus on koos venna Illimar Mattuse ja äripartner Nikolai Nikolajenkoga finantsturul kaubelnud juba 1997. aastast ning teinud koostööd väga paljude Euroopa ja USA maakleritega.

"Sõber küsis, miks ma ise maaklerifirmat ei tee," meenutas Mattus äriga alustamise aega. "Pärast juristide ja teiste turuosalistega kohtumisi sai selgeks, et asutame elektroonilisi valuutavahetustehinguid pakkuva maaklerifirma," ütles ta. Aasta oli 2011 ja sündis Armada Markets. "Meie kauplemisteenuseid kasutasid tuhanded eraisikutest ja ettevõtetest kliendid ligikaudu 140 riigist," ütles Mattus.  

Peagi tuli aga suunda muuta. Ettevõtte tegevusalal on Eestis ja tervikuna Euroopa Liidus viimastel aastatel valitsenud suur regulatiivne segadus, mistõttu otsustasid vennad keskenduda finantsettevõtete teenindamisele. See on end ära tasunud: Ingmar Mattus teenis 2014. aastal ettevõtlusest pea 1,6 miljonit eurot ning asub Äripäeva Dividendide TOPis 23. kohal.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2016, 12:40
Otsi:

Ava täpsem otsing