Euro reageeris kukkumisega

10. märts 2016, 15:07
Euro nõrgenes
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160310/NEWS/160319960/AR/0/euro.jpg

Euroopa Keskpanga tänased rahapoliitilised otsused tõid euro kursi suurima nõrgenemise läinud aasta novembrist.

Euro nõrgenes USA dollari suhtes 1,2% 1,0865 dollarile.

Euroopa Keskpank kärpis üllatuslikult täna kõigi kolme baasintressi määra ja laiendas võlakirjade tugiostuprogrammi.

„See on püha müristus,“ kommenteeris Mizuho Banki riskifondide juht Neil Jones agentuurile Bloomberg. „Ta (keskpanga juht Mario Draghi – toim) sai hakkama. Ta ületas oluliselt turgude ootusi ja need olid niigi päris kõrged. Ta pani kauba letti. Euro nõrgenes ja ilmselt jätkab samal kursil.“

„Enim jälgitud baasintressimäära kärpimine ja varaostuprogrammi mahu suurendamine 80 miljardile eurole kuus ületas ootused. Väga märkimisväärne oli võlakirjade ostuprogrammi laiendamine ettevõtete võlakirjadele,“ kommenteeris Wall Street Journalile Wells Fargo Asset Managementi portfellistrateeg Brian J. Jacobsen. „Erinevalt detsembrist, mil Draghi valmistas pettumuse, tegi ta märtsis väga jõulise sammu.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2016, 15:07
Otsi:

Ava täpsem otsing