Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Brüsselis plahvatused lennujaamas ja metroos

    Maelbeeki metroojaam pärast plahvatustFoto: RTBF

    Brüsseli Zaventemi lennujaamas toimus hommikul kaks plahvatust, tund hiljem plahvatas Brüsseli metroos. Hukkunute ja vigastatute arv muutub pidevalt.

    23.25 Kinnitatud andmeid rünnakutes kannatanute kohta ei ole ikka veel. Belgia terviseministeerium ütles BBC-le, et hukkunuid on umbes 30 ja vigastatuid ligikaudu 250. Ministeeriumi esindaja ütles, et rakse on tuvastada, kui paljud said viga, kuna osa inimesi lahkus rünnakupaikadest omal käel.
    23.18 Kolmel lennujaama rünnakus kahtlustataval olid pommid pagasis, ütles Zaventemi linnapea AFP uudisteagentuurile. "Nad tulid taksoga oma kohvritega, nende pommid olid neil kotis. Nad panid oma kohvrid kärudesse, esimesed kaks pommi plahvatasid. Kolmas pani ka omajao kärusse, kuid ilmselt läks ta paanikasse ja pomm ei plahvatanud."
    21.16 Aktuaalse Kaamera teatel oli Maelbeeki metroojaamas plahvatanud rongis ainsa eestlasena Brüsseli alalise esinduse töötaja Tairi Täht. Täht kirjeldas AK-le, et plahvatuse järel kadus vagunist kiiresti õhk, alguses oli seal valge tahm ja tolm, hiljem tuli must pilv, mis muutis hingamise võimatuks. Ühel mehel õnnestus avada vaguni väike aken, mille kaudu said reisijad väljuda. 
    Eesti suursaadik Belgias Gert Antsu ütles Aktuaalsele Kaamerale, et tema teada eestlasi kannatanute seas pole. Need eestlased, kes jäid plahvatuse järel lennujaama kinni, organiseeris saatkond bussiga Amsterdami, kus nad said Nordic Aviationi lennuga Tallinnasse. Veel üks buss väljub saatkonna juurest kell 4 hommikul.
    20.58 Belgia kuningas Philippe pöördus televisiooni vahendusel oma rahva poole. "Meie riik on täna leinas. Igaühele meist ei ole seekordne 22. märts enam iial päev nagu iga teine. Murtud elud. Sügavad haavad. See on kogu riigi kannatus," ütles ta. "Me väljendame toetust kõigile pääste- ja turvatöötajatele. Ja kõigile, kes spontaanselt oma abi pakkusid."
    20.53 Brüsseli kesklinnast kirde suunas Schaerbeekis toimuvad terrorivastased haarangud. Schaerbeeki väljaku ümbrus on viimased kuus tundi olnud suletud, inimesed on sealt evakueeritud. Föderaalprokuröri teatel leiti haarangute käigus lõhkeseadeldis, kus olid naelad, kemikaalid ja Islamiriigi lipp.
    20.43 BBC teatel leiti lennujaamast ka kolmas pomm, mille tegid turvatöötajad kahjutuks. 
    20.39 Belgia meediasse jõudis mõni tund tagasi pilt kolmest mehest, keda peetakse Zaventemi lennujaama rünnaku korraldajateks. Kaks meest mustas usutavasti õhkisid end, mees valges arvatavasti põgenes, teatas RTBF. Meestel mustas on üks must kinnas käes, mõningatel andmetel või see olla seetõttu, et neil olid käes detonaatorid. 
    Politsei teatas hiljem, et otsib taga meest valges, sest kahtlustab teda seotuses lennujaama pommirünnakutega.
    Image of three possible suspects in #Brussels airport attack widely shared by Belgian media https://t.co/oyQsHushEk pic.twitter.com/L3i3vU8SyK— BBC Breaking News (@BBCBreaking) March 22, 2016
    17.59 Kriisikeskuse kõneisik ütles Reutersile, et hukkunuid on praeguse seisuga 30 - 20 Maelbeeki metroojaamas ja 10 Zaventemi lennujaamas.
    17.55 Brüssel lõdvendab veidi turvameetmeid, teatas Belgia kriisikeskus. Ohutase on endiselt kõrgeim, kuid elanikud ei pea enam püsima siseruumides. Ühistransport alustab tööd alates kella neljast pärastlõunal kohaliku aja järgi. Samal ajal avatakse uuesti ka rongijaamad, kus kehtivad tavapäratud turvameetmed. Metrooliinid 2 ja 6 jätkavad sõitmist. Koolid võivad jätkata tavapärast tööd. Elanikud peaksid siiski jääma valvsaks.
    17.27 Rünnakute eest võttis vastutuse Islamiriik, vahendab BBC. A'maq uudisteagentuuri vahendusel teatas terrorirühmitus, et ründas pommivööde ja muude seadeldistega Belgia pealinna Brüsselit seetõttu, et riik on osa Islamiriigi vastasest koalitsioonist. "Islamiriigi võitlejad avasid tule Zaventemi lennujaamas ja mitu neist õhkis seejärel oma pommivöö. Märterpommitaja õhkis oma vöö Maelbeeki metroojaamas," seisis teates.
    Vahekokkuvõte: mis on praeguseks teada?
    * Belgia pealinnas Brüsselis toimus täna hommikul tunniajase vahega kolm plahvatust.
    * Kaks plahvatust toimusid Zaventemi lennujaamas, kus on praeguste andmete järgi hukkunud 11 inimest, haavatuid 81. Vähemalt ühe plahvatuse taga on arvatavasti enesetaputerrorist.
    * Kolmas plahvatus toimus Maelbeeki metroojaamas, kus on hukkunud vähemalt 20 ja haavata saanud 106 inimest.
    * Kahjutuks tehti pomm eurokvartalis rue de la Loi tänaval.
    * Belgia tõstis terroriohu kõrgeimale, neljandale tasemele.
    * Belgias kuulutati välja kolmepäevane lein.
    * Eesti ametnik pääses napilt plahvatusest.
    17.00 BBC reporter vahendab Twitteris pealtnägijate sõnu, et pärast esimest plahvatust lennujaamas jooksid inimesed väljapääsu poole ja täpselt teise plahvatuse suunas. Eri andmetel oli plahvatuste vahel 5-30 sekundit.
    16.49 Belgias kuulutati välja kolmepäevane lein. Brüsselis on terve päeva kirjutatud rahusõnumeid Place de la Bourse väljakule, mis on üks Brüsseli olulisemaid väljakuid. 
     Je suis sick of this shit #jesuisbruxellesA photo posted by Alex ? (@alexiabajart) on Mar 22, 2016 at 7:25am PDT
    16.37 USA aktsiaturud alustasid Brüsseli terrorirünnakute järel kauplemispäeva langusega. S&P 500 Indeks oli veidi enne kella kümmet New Yorgis 0,4% languses, Dow Jonesi tööstuskeskmine oli samuti 0,4% languses ning Nasdaqi börsi indeks 0,3% miinuses, vahendas Bloomberg.
    16.24 USA president Barack Obama sõnul tuletab terrorirünnak Brüsselis veelkord meelde, et kogu maailm peab ühiselt terrorismile vastu seisma, sõltumata rahvusest, rassist või usutunnistusest. Obama ütles, et USA teeb kõik mis võimalik, et aidata Belgial süüdlased kohtu ette tuua. 
    15.59 Belgia tugevdas turvameetmeid tuumajaamades ja evakueeris terroriohu tõstmise peale Brüsselist vähem kui 100 km kaugusel asuva Tihange tuumajaama töötajad. Kohale jäi vaid hädavajalik personal, vahendas Belgia rahvusringhääling. Turvameetmeid tugevdati ka Doeli tuumajaamas.
    15.26 Välisminister Marina Kaljurand avaldas kaastunnet Brüsseli terrorirünnakute ohvrite lähedastele ning kogu Belgia rahvale. „Tunnen südamest kaasa hukkunute lähedastele ning soovin kannatanutele kiiret paranemist,“ ütles Kaljurand.
    „Mõistan hukka tänased ohvriterohked terrorirünnakud Brüsselis. See oli jõhker rünnak kõige inimliku vastu. Ma usun ja loodan, et Belgia võimud suudavad olukorra kiiresti kontrolli alla võtta. Terrorism ei ole kunagi olnud meile lähemal kui praegu. Rahvusvaheline kogukond peab jätkama järjekindlat tegevust selle nimel, et säärased tragöödiad ei korduks,“ lisas välisminister.
    Välisminister kinnitas, et välisministeerium töötab praegu selle nimel, et välja selgitada, kas meie kodanikega Brüsselis on kõik korras ning soovitas kõigil jälgida Belgia ametivõimude juhiseid.
    15.20 Euroopa Liidu hoone ees Brüsselis on lipud pooles mastis.
    Flags at half-staff outside EU headquarters #Brussels pic.twitter.com/GYWcpYfSK1— TODAY (@TODAYshow) March 22, 2016
    15.14 Ohvrite arv kasvab - Belgia meedia teateil on hukkunuid 34 ja haavatuid üle 170, vahendab CNN. Brüsseli linnapea Yvan Mayeur kinnitab, et Maelbeekis hukkus 20 ja sai haavata üle saja inimese.
    15.12 Suurbritannia Iseseisvuspartei UKIPi kaitsepoliitika valdkonna kõneisik Mike Hookem ütles täna tehtud avalduses, et Brüsselis aset leidnud kohutav terroriakt on veel üks kinnitus, et vaba liikumise reeglid Euroopas ja lõtv piirikontroll ohustavad Suurbritannia julgeolekut, vahendas Bloomberg. Ehk siis on selge argument hääletada 23. juunil toimuval referendumil EList välja astumise poolt.
    14.51 USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Donald Trump ütles täna NBC Today programmis Brüsselis aset leidnud terrorirünnakut kommenteerides, et terroristide ülekuulamisel ei saa olla „pehme ja nõrk“, vaid vajalik informatsioon tuleb kiiresti kätte saada. Ta kordas, et USA peab oma piirid eriti moslemite sisserändele sulgema ning pidas rünnakute põhjuseks moslemite kehva assimileerimist Euroopas, vahendas Bloomberg.
    14.44 Belgia politsei kutsus meediat üles mitte edastama täpseid detaile käimasoleva politseioperatsiooni kohta, kuna see võib kahjustada politsei tööd. Le Soir teatas, et kavatseb politsei üleskutse järgi ka toimida.
    14.42 USA justiitsministeerium teatas, et FBI aitab Belgia politseil juhtunut uurida. USA president Barack Obama sai Brüsselis juhtunust teada Kuuba visiidi käigus.
    14.40 Plahvatus Brüsseli Maelbeeki metroojaamas toimus kolme vaguniga rongis vahetult pärast rongi jaamast lahkumist. Pomm plahvatas teises vagunis. Juht peatas rongi kohe, mis võimaldas teistes vagunites olnud inimesed evakueerida, vahendas Belgia ringhääling RTBF.
    14.26 Politsei uurib versiooni, et ühe plahvatuse Brüsseli lennujaamas põhjustas pagasisse peidetud pomm, vahendas CNN.
    14.19 Rootsi peaminister Stefan Löfven ütles Rootsi parlamendis, et terrorismi vastane võitlus eeldab nii ühiskondlikku ülesehitust kui ka tugevat vastulööki terroristidele ja neile, kes tahavad hirmu külvata.
    14.13 Rünnak Brüsselis näitab, et terroristid ja nende vastu võitlevad institutsioonid püüavad initsiatiivi enda käes hoida, kirjutab The Guardian. Politsei püüab vahistatutelt saadud info alusel kiiresti reageerida, terroristidel on aga oluline näidata, et nad suudavad ikka veel uusi terroriakte toime panna.
    14.11 Belglased pakuvad sotsiaalmeedia vahendusel oma abi, kirjutab BBC. Märksõna #ikwilhelpen ehk "ma tahan aidata" levib kogu Belgia sotsiaalmeedias. Twitteri kasutajad julgustavad kõiki märksõna kasutama, kui neil on oma autodes ruumi või vajavad kojusõiduks küüti.
    14.07 Prantsusmaa president Francois Hollande ütles, et terrorirünnak tabas Belgiat, kuid sihtmärk oli Euroopa ja kõik see puudutab kogu maailma. "Oleme silmitsi globaalse ohuga, mis eeldab globaalset vastulööki."
    14.01 NATO peasekretär Jens Stoltenberg: „See on argpükslik rünnak. Rünnak meie väärtuste ja avatud ühiskonna vastu. Terrorism ei võida demokraatiat ega võta meilt meie vabadusi.“
    Vahekokkuvõte: mis on praeguseks teada?
    * Belgia pealinnas Brüsselis toimus täna hommikul tunniajase vahega kolm plahvatust.
    * Kaks plahvatust toimusid Zaventemi lennujaamas, kus on praeguste andmete järgi hukkunud 14 inimest.
    * Kolmas plahvatus toimus Maelbeeki metroojaamas, kus on hukkunud vähemalt 20 inimest.
    * Kahjutuks tehti pomm eurokvartalis rue de la Loi tänaval.
    * Belgia tõstis terroriohu kõrgeimale, neljandale tasemele.
    * Belgia ja Prantsusmaa piir on suletud, piirile saadeti lisajõude.
    * Eesti ametnik pääses napilt plahvatusest.
    13.47 Sihtmärkide valik – rahvusvaheline lennujaam ja metroojaam ELi institutsioonide vahetus läheduses näitab, et sihtmärgiks polnud üksi Belgia, vaid „meie vabadus, meie liikumisvabadus, mobiilsus ja kõik, mis moodustab Euroopa Liidu,“ vahendas Financial Times Saksamaa siseministri Thomas de Maiziere'i sõnu.
    13.39 Belgia ametnike viimastel andmetel 26 inimest hukkunud, 130 haavatud.
    13.30 Ajalehe Financial Times Moskva korrespondent Max Seddon vahendab, et osa ametnikke Venemaal leiab, et rünnak Brüsselis oli tingitud lääneriikide enda poliitikast Süürias, kus nad toetavad Bashar-al-Assadirežiimi vastu võitlevaid jõudusid. „Ei saa toetada planeedi ühes otsas terroriste ja arvata siis, et nad sealt mujale ei lähe,“ ütles Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova.
    13.22 Brüsseli raudteejaama lähistel vahistati kaks inimest.
    #Brussels: security operations ongoing throughout the city as two male suspects arrested near train station pic.twitter.com/iEjBbu8AKG— Olga Bogorad (@Bogorad_Olga) March 22, 2016
    13.17 Belgia prokuratuur alustas Brüsselis toimunud plahvatuste üle kriminaaljuurdlust. „Täna hommikul toimunud kolm plahvatust – kaks lennujaamas ja üks Maelbeeki metroojaamas, olid terrorirünnak,“ teatas prokuratuur. „Prokuratuuri terrorismivastase võitluse osakond on alustanud kriminaaljuurdlust,“ vahendas Bloomberg.
    13.06 Äsja välisministeeriumis alanud pressikonverentsil ütles ministeeriumi asekantsler Annely Kolk, et teadaolevalt ei ole ükski eestlane saanud viga ega surma. Kohapeal üritatakse saada inimestega kontakti, et kinnitust saada, et kõik on terved.
    13.01 „Kui meie poliitikud ei näe, milline rumalus on jätkata praegusel ajal politseijõudude kärpimist, siis ei ole nad lihtsalt oma ülesannete kõrgusel ega ametisse sobivad,“ ütles Euroopa politseinike konföderatsioon EuroCOP president Angels Bosch täna Brüsselis toimunud rünnakute järel tehtud avalduses, milles ta rõhutas, et iga valitsuse esmane ülesanne on tagada oma kodanike julgeolek.
    12.51 Belgia peaminister Charles Michel teatas, et ohutaseme tõstmine kõige kõrgemale tasemele tähendab lisaturvameetmeid, tugevdatud piirikontrolli, piirangud avalikus transpordis ning relvastatud patrulle olulisemates kohtades.
    12.38 Brüsseli politsei teatel neutraliseerisid demineerijad pommi eurokvartalis rue de la Loi tänaval.
    12.37 Brüsseli ühistranspordivõrgu STIB andmetel sai Maelbeeki metroojaamas surma 15 inimest ja raskesti haavata 55.
    BBC ajakirjaniku video Maelbeeki metroojaama saabuvatest päästetöötajatest.
    #Maalbeek metro right now: Lots of ambulances, army trucks, press not allowed in #brusselsairport pic.twitter.com/VmxRTinqbC— Sofia Bettiza (@SofiaBettiza) March 22, 2016
    12.30 Peaminister Taavi Rõivase avaldus: "Brüsselis toimunud terrorirünnakud vapustavad meid kõiki sügavalt. Nende tapvate ja alatute löökide eesmärk on üks: hirmu külvamine. Me ei alistu hirmule. Ka mitte siis, kui löök tabab Euroopa südant. Eesti seisab ühtselt koos Belgia ja ülejäänud Euroopaga vastu terrorile. Avaldan kaastunnet hukkunute lähedastele. Eesti on oma mõtetes teiega."
    12.28 Venemaa president Vladimir Putin mõistis Brüsselis toimunu hukka, vahendab Interfax pressisekretäri Dmitri Peskovi teadet. "President mõistis resoluutselt hukka need barbaarsed teod, avaldas kaastunnet Belgia inimestele ja kinnitas kuningas Philippe'ile täielikku solidaarsust belglastega neil rasketel tundidel," ütles Peskov.
    12.21 Prantsusmaa saadab piirile ja transpordikeskustesse lisaks 1600 politseinikku, vahendab CNN.
    12.16 Belgia ametivõimud kinnitavad, et käsitlevad juhtunut terrorirünnakuna, koordineeritud enesetapurünnakuna, vahendab CNN.
    12.14 Rootsi tugevdab politseijõude lennujaamas, ohutaset riigis kaitsepolitsei andmeil ei tõsteta. See on tasemel kolm, mis on samuti kõrgendatud tase. Ohutaset alandati märtsi algul tasemelt neli tasemele kolm.
    12.03 Le Figaro kirjutab, et Prantsusmaa ja Belgia piir suletakse, mis mõjutab nii raudtee kui ka maantee transporti. 
    12.01 Soome kaitsepolitsei ei kavatse Brüsselis toimunud rünnaku järel Soomes ohutaset tõsta. Küll aga tuleb tähele panna, et tänahommikune rünnak näib olevat koordineeritud ja plaanitud, ütles peainspektor Tuomas Portaankorva ajelehele Helsingin Sanomat. Ta peab võimalikuks, et Brüsselis terroristide otsingul toimunud haarangud sundisid terroriste ettevalmistamisel olnud rünnakud varem alustama, kuna iga vahistamisega suurenes plaanide lekkimise oht.
    11.53 Belgia ringhäälingu teatel hukkus Maalbeeki metroojaama plahvatuses vähemalt 10 inimest.
    #Flash - Attentats: les derni?res informations en direct https://t.co/Q6YSUN8EIv pic.twitter.com/cW8zYfBbhN— Le Soir (@lesoir) March 22, 2016
    11.48 Belgia ringhäälingu teatel evakueeritakse ka Antverpeni rongijaama. Le Monde vahendab, et Londoni Gatwicki lennujaamas on samuti kõrgendatud turvameetmed.
    11.43 President Toomas Hendrik Ilves tegi Facebookis avalduse:
    "Meid tahetakse jälle tappa, otse Euroopa südames. Vastus sellistele alatutele ja põlastusväärsetele kuritegudele on üle-Euroopaline koostöö nende kurjategijate ja nende võrgustike tabamiseks ja hävitamiseks. Eesti on Belgiaga. Meie kaastunne kõigile Brüsseli plahvatuste ohvritele ja nende lähedastele."
    11.34 Euroopa Liidu asutused tühistasid tänased kohtumised.
    11.32 Soome peaminister Juha Sipilä Twitteris: Šokeerivad uudised pommiplahvatustest Brüsselis. Löök Euroopa südamesse puudutab meid kõiki. Sügav kaastunne ohvrite omastele ja lähedastele.
    11.25 Belgia kriisikeskus soovitab mitte helistada, vaid saata SMSe ja kasutada sotsiaalmeediat, vahendab Le Soir.
    11.24 Belgia telekanali VRT andmeil oli Brüsseli lennujaamas tegemist enesetapurünnakuga.
    11.20 Suurbritannia peaminister David Cameron Twitteris: olen Brüsselis toimunust šokeeritud ja mures. Teeme kõik, mis meie võimuses, et aidata. Kutsusn kokku COBRA kriisikomitee kohtumise.
    11.19 Kogu ühistransport Brüsselis on seiskunud. Inimestel palutakse püsida kodudes või kontorites. Euroopa Liit palub personalil jääda koju.
    Internetis ringleb turvakaamera salvestus lennujaama plahvatusest, mis toimus tegelikult Moskvas 2011. aastal.
    11.10 Le Monde kirjutab, et ka Frankfurdi lennujaamas võetakse suuremad turvameetmed kasutusele.
    11.04 Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaamas võetakse kasutusele tugevamad turvameetmed. Prantsusmaa juhid kogunevad kriisinõupidamisele, vahendab Belgia ringhääling.
    11.02 Prantsusmaa president Francois Hollande kutsus Eesti aja järgi kl 11 Elysee palesse kriisinõupidamisele peaminister Manuel Vallsi, siseminister Bernard Cazeneuve'i ja kaitseminister Jean-Yves Le Driani.
    11.01 CNN andmeil on lennujaamas hukkunuid vähemalt 13 ja 35 inimest haavatud.
    11.00 Euroopa Parlamendi Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni välispoliitika nõunik Jörgen Siil postitas Twitterisse, et oli just kodust lahkumas, kui plahvatas pomm Maelbeeki metroojaamas, kust ta möödub igal hommikul. 20 minutit enne seda teatas ta, et valmistub tööle minema ja loodab, et parlamendis ei ole pomme. 
    10.57 Rootsi peaminister Stefan Löfven nimetas pommiplahvatusi Brüsseli lennujaamas rünnakuks demokraatliku Euroopa vastu. "Brüsselit on tabanud terrorirünnak ja ehkki infot alles napib, on juba teated haavatutest ja hukkunutest. See on rünnak demokraatliku Euroopa vastu. Me ei aktsepteeri kunagi terroristide rünnakuid meie avatud ühiskonna vastu," ütles Löfven agentuurile TT.
    10.52 Julgeolekumeetmeid on karmistanud ka teised lennujaamad, äsja teatas sellest Pariisi Roissy lennujaam, vahendab Le Figaro.
    10.50 Brüssel sulgeb metroo, vahendab CNN.
    10.48 USA ametnik kommenteeris ajalehele Wall Street journal, et tegemist võib olla kättemaksuga Pariisi terrorirünnakute peamise organisaatori Salah Abdeslami vahistamise eest läinud reedel pärast neli kuud väldanud inimjahti.
    10.30 Belgia ringhäälingu teatel on Saint-Luci haigla andmetel 10 surnut ja 30 haavatut.
    10.27 UUS PLAHVATUS! Belgia ringhääling teatab plahvatusest Brüsseli metroos ELi institutsioonide lähistel. Maelbeeki metroojaam on evakueeritud. Plahvatus toimus umbes tund pärast plahvatust lennujaamas.
     #brusselsunderattack #brussels #malbeek #stibA photo posted by Francesco Calledda (@fracalledda) on Mar 22, 2016 at 1:38am PDT
    10.22 Prantsuse BFM TV teatel hoiatati turvajõudusid rünnakuohust.
    10.18 Belgia ringhääling RTBF teatab mitmest hukkunust.
    10.16 Brüsseli linnavalitsus palub Twitteris vältida Zaventemi lennujaama. Belgia tõstis ohuhinnangu kõrgeimale tasemele.
    10.13 Väljaanne Het Laatste Nieuws vahendab, et esmalt kuuldi sündmuskohal laske ja araabiakeelseid hõikeid, siis toimusid plahvatused.
    10.10 Belgia väljaanne Le Soir teatab vähemalt ühest hukkunust. Rootsi päevalehe Svenska Dagbladeti korrespondendi sõnul on hukkunuid rohkem, ametlikku kinnitust veel ei ole.
    10.05 Plahvatus toimus päev pärast seda, kui Belgia ametivõimud leidsid uue kahtlusaluse Pariisi terrorirünnakute korraldamises.
    10.01 BBC teatel on kõik lennud tühistatud. Pealtnägijate sõnul on vähemalt 20 inimest kannatada saanud ja kanderaamidel hoonest välja toimetatud.
    9.57 Zaventem on Brüsseli peamine lennujaam. Alates läinud aasta novembris Pariisis toimunud terrorirünnakutest, kus hukkus 130 inimest, on Brüssel olnud kõrgendatud terroriohu seisus. Paljud Pariisi rünnakus osalenud terroristid olid seotud Brüsseliga, kus on toimunud mitu haarangut ja vahistamist. Teisipäeval sai sellises politseireidis surma mees, kes arvati olevat Pariisi terrorirünnakutega seotud.
    9.53 Politsei on sulgenud lennujaama viivad teed, läbi pääsevad vaid kiirabid, vahendab Bloomberg. Rongiühendus lennujaamaga on peatatud.
    9.28 „Esmalt oli check-in alal üks väiksem plahvatus ja siis teine suurem,“ vahendas Rootsi päevalehe Svenska Dagbladet korrespondent Teresa Küchler kohapealt.“Kogu maja vappus, kõikjal on suits ja inimesed terminali põrandal pikali. Haavatuid ei paistnud, ilmselt olid nad ohutuse pärast pikali visanud. Laest pudenes sodi. Kõik kauplused suleti ja politsei tühjendas ala. Inimesed jooksevad,“ kirjeldas ajakirjanik. Plahvatused toimusid veidi enne kella kaheksat kohaliku aja järgi.
    Twitter lõi kihama, osa säutse räägib pommist, kinnitust veel pole. Twitterisse on jõudnud ka video lennujaamast.
    #BREAKING: Two loud explosions at #Zaventem airport in #Brussels pic.twitter.com/JFw9RGLjnh— Anna Ahronheim (@AAhronheim) March 22, 2016
    Brüsseli linnavalitsuse juht Rudi Vervoort kinnitas plahvatuse toimumist. Esialgu ei olnud veel informatsiooni plahvatuse põhjuste ega võimalike ohvrite kohta.
    Sky News vahendab kohapealt, et plahvatused toimusid American Airlinesi check-in laua juures ehk alal, kuhu pääseb juurde ilma turvakontrolli läbimata. Kanali andmeil on Belgia ametivõimud kinnitanud, et mitmed inimesed said plahvatuses kannatada. 
    Reisijaid ja lennujaama töötajaid evakueeritakse Zaventemi lennujaama terminalist.Foto: EPA
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ignitis kinnitas kõbusa dividendi
Leedu energiaettevõte Ignitis Group kinnitas eile toimunud aktsionäride korralisel üldkoosolekul eelmise aasta teise poolaasta eest aktsionäridele makstava dividendi, selgub börsiteatest.
Leedu energiaettevõte Ignitis Group kinnitas eile toimunud aktsionäride korralisel üldkoosolekul eelmise aasta teise poolaasta eest aktsionäridele makstava dividendi, selgub börsiteatest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Läti keskpank tõmbas kasvuprognoosi allapoole
Läti Pank korrigeeris selle aasta majanduskasvu prognoosi ja näeb nüüd, et riigi majandus võiks sel aastal kasvada 1,8 protsenti.
Läti Pank korrigeeris selle aasta majanduskasvu prognoosi ja näeb nüüd, et riigi majandus võiks sel aastal kasvada 1,8 protsenti.
Hollandi firma plaanib Pärnusse miljarditehast Riisalo: kui saame neid kuidagi aidata, siis teeme seda
Hollandi ettevõte plaanib rajada Pärnusse miljard eurot maksva metanooli ja vesiniku tootmisüksuse.
Hollandi ettevõte plaanib rajada Pärnusse miljard eurot maksva metanooli ja vesiniku tootmisüksuse.