Restoranitest: tühjade laudadega Scheeli

26. mai 2016, 17:00
Valged laudlinadega lauad on pidulikud, kuid näivad külastajaid eemale peletavat.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160526/USEFUL/160529757/AR/0/AR-160529757.jpg

Scheeli restoran on huvitav nähtus – ilus, maitsvate roogade ja meeldiva teenindusega, lisaks suure­pärase asukohaga, aga ometi justkui avastamata maailm.

Teisipäeva õhtul olime kunagises Scheeli pangahoones asuvas Scheeli restoranis ainsad külastajad. Parajasti käisid Viru tänaval kaevetööd, võib-olla oli ka see põhjus, miks tuhandetest möödakäijatest ükski just selle restorani kasuks ei otsustanud.

Paratamatult tõstab sellises olukorras pead kahtlus, kas tegemist on ikka väärt söögikohaga. Seetõttu olin alguses üpriski skeptiline, aga see hakkas kiirelt kaduma. Peakoka tervitusena pakutud väike suupiste oli maitsev ja ilus ning ka kõik järgnev andis kinnitust, et tegemist on heal tasemel söögikohaga. Jah, midagi üllatuslikku ma ei kogenud, aga üllatusi jätkubki paadunud toidunautlejale vaid harvadeks õnnelikeks hetkedeks.

Maitsvad toidud

Eelroogadest valisime 1920. aastate stiili tabada püüdes heeringa terriini rukkileivaga ning kartulipliinid kalamarja ja hiidkrevettidega. Mõlemad olid maitsvad ja kaunid road. Oli põhjust kiita ka seenetäidisega ravioole ja lõhepraadi, mõlemad tänu kergelt vokitud köögiviljalisandile pigem selle kui eelmise sajandi maitsete kandjad. Magustoiduvalik jäi eel- ja pearoogadega võrreldes lahjaks: ikka need menüüst menüüsse korduvad brüleekreem, ­panna cotta, šokolaadikook ja jäätised.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2016, 17:00
Otsi:

Ava täpsem otsing