Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Ribe hoiab taset

    Ribe sisekujundus, menüü ja teenindus pole midagi ebatavalist, kuid kõik on väga peenelt lahendatud ja kvaliteetne.Foto: Raul Mee

    Uusi söögikohti tekib juurde kui seeni pärast vihma, kuid restoran Ribe püsib restoranide edetabeli eesotsas juba üheksandat aastat.

    RibeAadress: Vene 7, TallinnTelefon: 631 3084Avatud: 12–23

    Punktid: 27/30Toit ja jook: 9Teenindus: 9Interjöör: 9Põhiroogade hinnad: 12–17,50 eurot

    Loe veebist Äripäeva restoraniteste:www.aripaev.ee/restoranitest

    Pealtnäha pole Ribes midagi erilist. Tavaline väiksemat mõõtu restoran, millel üks saal akendega, teine keldrikorrusel. Head toitu, valitud jooke ja professionaalset teenindust ei peaks ju restoranis ebatavaliseks pidama, seda üritavad kõik. Ometi tuleb Ribel see algusest peale eriliselt hästi välja.
    Nauditavad toiduansamblid. Ribes on alati ­eelistatud kohalikku toorainet, millele otsitakse uusi vorme ja mida täiendatakse maailma maitsetega. Nii ka nüüd: lambapraadi täiendab tapenaadikaste (tapenaad on lisand Itaalia köögist, põhikomponendiks oliivid – toim), Järveotsa vutile lisavad maitset Kreeka pähklid ja kuivatatud ploomid. Ühele taldrikule on kokku pandud suitsulest ja kalmaar, veise-seeneleent ja soolatud veiseribi täiendab trühvlikreem. Igav ei ole, pole kunagi olnud. Ribes on olnud päris mitu peakokka, igaüks oma pagasi ja käekirjaga, kuid erisustele vaatamata on püsinud alles menüü omanäolisus: hooajaline, kohalik, traditsioone ja toorainet austav, samas üllatav ja mänguline.
    Seekord täiendasid praetud Atlandi turska brokolipüree ja polentakook. Tursk oli selline, nagu üks praekala peab olema: nahk krõbe, aga liha pehme ja mahlakas. Brokoli on kala juurde alati hea valik, kuid ürtidelt maitset saanud polentakook oli selles klassikalises ansamblis minu jaoks liiga jõuline.
    Ribes on maitsetega alati julgesti mängitud, praegu kujundab Ribe menüüd slovakist peakokk, kellel muu hulgas ka maailma toidukultuure kokku segava Londoni töökogemus, asi tal nüüd põhjamaa kala ja lõunamaa mais ühele taldrikule kokku panna!
    Hõrgutav rabarber
    Ribe on oma menüüd hooajalise toorainega värskendanud ammu enne seda, kui hooajalisusest sai moesõna. Ainult et hooajad vahetuvad vist natuke kiiremini, kui Ribe kodulehekülg järele jõuab. Praeguse magusavaliku säravaimaks täheks on rabarber, kuid netimenüüsse pole see veel jõudnud. Roog ise oli väga meeldiv, mitmel kujul esitletud hapu vars pakkus mõnusaid maitseelamusi, siidjas sorbee ja krõmpsuvad rabarberitükid täiendasid teineteist eriliselt meeldival moel.
    Ribe hea teenindus viskas sellel korral aga vimkasid, poole lõuna pealt läks kelneri keelteprogramm segi kui rikkis robotil. Robotiga ta natuke nagu sarnaneski, hästi programmeeritud, kuid ilma isikupärata. Pearoa ajaks oli programm eesti keelelt inglise keelele ümber lülitunud ja eriliselt hoogsas tempos vuristas ta ette ingliskeelse toidututvustuse. Toidu puhul ju suurt vahet pole, tursk jääb tursaks, ükskõik mis keeles teda tutvustatakse. Kliendina oleksin teenindajalt eeldanud aga natuke pikemat mälu. Pealegi tuli kahes keeles välja väike ebakõla – kui inglise variandis andis kastmele maitset cumin ehk vürtsköömen, siis eesti variandis oli maitsestajaks köömen.
    Väike programmirike lõunasööki ei rikkunud. Imetlen ikkagi peakoka fantaasiarikast loomingut ja Ribe oskust toitu ja veini sobitada.
  • Hetkel kuum
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Investeerimine ja surm: pärandamise maksunüanssidest välismaa kinnisvara konksudeni Kahjumliku investeeringu pealt tuleb maksta tulumaksu
“Isegi hea tervisega investorile ei tee paha, kui nende asjade peale mõelda,” arvab kõhedaks tegevate surma ja pärandamise teemade kohta maksuekspert Ranno Tingas.
“Isegi hea tervisega investorile ei tee paha, kui nende asjade peale mõelda,” arvab kõhedaks tegevate surma ja pärandamise teemade kohta maksuekspert Ranno Tingas.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Eesti üks paremaid juhte: uhke tunnistada, et olen palju vigu teinud “Juhi juttude” värskes saates Annika Arras
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Savisaare sõnul oli tema Tallinna tööots rohkem hobi
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.