Millal maksab Tallink aktsiakapitali vähendamise eest?

06. juuli 2016, 16:00
Tallink
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160706/NEWS/160709864/AR/0/AR-160709864.jpg

Äripäevaga võttis ühendust murelik lugeja, kes tundis huvi, millal jõuab aktsionäride kontole aktsiakapitali vähendamisest tulenev väljamakse.

Kui dividend suuruses 0,02 eurot aktsia kohta jõudis aktsionärideni juba eile, siis aktsiakapitali vähendamisest tulenev 0,06eurone lisatulu väärtpaberi kohta jõuab investoriteni märksa hiljem.

"Vastavalt äriseadustikule saab aktsiakapitali vähendamise kande avalduse äriregistrile esitada kolme kuu möödudes pärast vastavasisulist võlausaldajate teavitamist," ütles Tallinki finantsdirektor Veiko Haavapuu. "Selle alusel teeb äriregister aktsiakapitali vähendamise kande," lisas ta.

Kui aktsiakapitali vähendamine on äriregistrisse kantud, tekib Tallinkil õigus väljamaksete tegemiseks, seda aga taaskord seadusest tuleneva viivitusega. "Aktsiakapitali vähendamise väljamakse aktsionäridele võib aktsiaselts vastatavalt äriseadustikule teha kolme kuu möödudes aktsiakapitali vähendamise kandest äriregistris," ütles Haavapuu.

Kuna Tallinki aktsionäride korraline üldkoosolek otsustas aktsiakapitali vähendada 14. juunil, saab Tallink vastava avalduse äriregistrile esitada seega kõige varem 15. septembril. Kuna seejärel on väljamaksete sooritamiseni aega veel kolm kuud, peaks need investorite kontodele jõudma käesoleva aasta 15. detsembriks.

Sellest, kuidas aktsia hind peaks väljamaksete ajal käituma, on võimalik täpsemalt lugeda siin.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. July 2016, 16:04
Otsi:

Ava täpsem otsing