Ekspoliitikutest ärimehed kohtu all

20. september 2016, 15:45
Ekspoliitikutest ärimehed Anti Tammeoks (keskel) ning Mario Sootna (paremal) Harju maakohtus.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160920/NEWS/160929976/AR/0/AR-160929976.jpg

Jäätmeäris toimetavate endise IRLi liikme ning EASi nõukogusse kuulunud Anti Tammeoksa ning kunagise Rahvaliidu aseesimehe Mario Sootna KIKilt ja EASilt ligi 660 000 euro väljapetmise süüdistuses algasid kohtuistungid.

Eilsel avaistungil keegi end süüdi ei tunnistanud. Täna jätkati prokuröri esitatud tõendite uurimisega. Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Endla Ülviste tõi välja, et tootjavastutusorganisatsiooni MTÜ Eesti Pakendiringlus pangakonto teavitused läksid Tammeoksa meilile ja mobiilile. Sellega tõendab prokuratuur Tammeoksa seost Eesti Pakendiringlusega, kuigi äriregister seda seost ei näita. 

Lisaks Tammeoksale ja Sootnale on keskkriminaalpolitsei uuritud soodustuskelmuse kriminaalasjas kohtu all veel Kalevi Paluteder, Vello Lips, Dmitri Käsk ning nendega seotud ettevõtted Nelitäht OÜ, RS Technology OÜ ja Keskkonnatehnika OÜ.

Tammeoks kommentaare anda ei soovinud, kuid märkis, et tunneb ennast kindlalt.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. September 2016, 14:32
Otsi:

Ava täpsem otsing