Farage Eestile: jäite peole hiljaks

19. mai 2017, 14:51
Eestil on võimalus euroliitu reformida, rääkis Nigel Farage Pärnu Juhtimiskonverentsil.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170519/NEWS/170519590/AR/0/nigel-farage,-jutimine.jpg

Mõistan eestlaste soovi euroliiduga ühineda, kuid lootus pääseda Nõukogude Liidust viis teise samamoodi käituvasse ühendusse, rääkis Pärnu Juhtimiskonverentsil Brexiti eestvedaja Nigel Farage.

„Te ju ei tee oma seadusi ega saa valida oma kaubandussidemeid. Brüsselis öeldakse, et Eesti on kahepoolseteks lepeteks liiga väike. Aga paljud väikeriigid suudavad neid leppeid edukalt teha,“ selgitas ta. "Sama idee ja mõte on näiteks Ungari peaminister Viktor Orbanil. Ta esitab sama küsimuse - liitusime Euroopa Liiduga, et vabaneda NSVL pärandist, kuid nüüd oleme siia tagasi jõudmas. Ma ei võrdle neid kahte liitu, kuid leian sarnasusi."

Tema sõnul peab Eesti euroliiduga vastanduma – ei ole võimalik olla iseseisev, demokraatlik isemajandav riik, olles samal ajal sellise poliitilise liidu liige. Farage'i sõnul ei tahaks ta liidust välja mitte ainult Suurbritanniat, vaid kogu Euroopat. „Iga riik võiks olla iseseisev, saaks omavahel kaupu vahetada ning sõbraks saada. Mõistin teie liitumise soovi - saada lahti Idast ning haarata Lääne järele,“ kommenteeris ta.

„Ma ei usu, et 15 aasta pärast on euroliit olemas tänasel kujul. Võite selle peale pead raputada, aga olen viimasel paaril aastal palju täppi pannud. Keegi klubist lahkub, ei tea veel, kas Itaalia või Prantsusmaa. Jäite peole hiljaks,“ selgitas ta. „Palun austage Briti inimeste valikut ja kaaluge mõistlikku kaubanduslepet meiega ning mõelge Euroopa sõja-, õhu- ja mereväe plahvatusliku kasvu peale.“

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2017, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing