Päästeameti juht: oleme nagu ülikasumlik börsifirma

19. mai 2017, 12:28
Turvalisusega tasub tegeleda, ka ettevõtetel, leiab päästeameti juht Kuno Tammearu.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170519/NEWS/170519605/AR/0/AR-170519605.jpg

60 miljoni eurose eelarvega päästeamet on eestlastele nagu ülikasumlik börsifirma, rääkis ameti juht Kuno Tammearu Pärnu Juhtimiskonverentsil.

„Päästeamet päästab aastas 200-300 inimese elu, tänu ennetusele kordi enam. Ühe inimese rahaline väärtus Eestis on 1,5 miljonit eurot,“ selgitas ta. „Tõsi, inimesed on ka hindamatud – ühtegi inimest ei saa asendada.“

Peale selle hoiab amet ära varakahju 400-600 miljoni euro eest aastas. „Eestlastele kuulub väga kasumlik ettevõte, sest see toob tagasi,“ selgitas ta. Ameti enda eelarve on seejuures 60 mln eurot. „Turvalisusesse tasub investeerida, sest see toob tagasi hulka. Isegi raha. Kõigil tasub seda teha.“

Kaasa arvatud ettevõtjal. „Siis on töötaja rahul ning kliendid ja partnerid saavad kindlad olla, et ettevõte tegutseb pikka aega,“ selgitas ta. „Näiteks on Tallinnas üks liharestoran, mis põleb väga sagedasti. Omanik rääkis seejuures meedias, et ei saa ohutusega tegeleda, sest kliente on nii palju ja selleks ei jagu jaksu. Mina küll ei julge sinna tööle minna. Ettevõtlust pole võimalik teha nii, et ohutusse ei panusta.“

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2017, 12:28
Otsi:

Ava täpsem otsing