EPL: Sama nimega vorst võib eri tootjal olla väga erineva sisuga

05. jaanuar 2006, 08:09

Eestis ega teistes Euroopa Liidu liikmesriikides ei ole praegu kohustuslikke vorstiretsepte, kirjutab Eesti Päevaleht.

Vorstinimed pole kaubamärkidena registreeritud, seepärast võib iga ettevõte teha tuntud nimega vorsti oma retsepti järgi.

Lahenduseks oleks vorstinimede kui tuntud kaubamärkide registreerimine. Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsioonis on see olnud kõneaineks juba aastaid, kinnitas endine tegevjuht Meelis Trumberg. Kuid sellele on seisnud vastu paar suurt lihatööstust, kes Trumbergi sõnul on saanud majanduslikku kasu toote solkimisest, lisades koostisse sea- ja veiseliha asemel kondilihamassi või muud.

Praegu on iga lihatööstuse enese otsustada, kui suure või väikese lihasisaldusega keeduvorsti ta toodab. Seadus nõuab vaid, et lihasisalduse protsent oleks toote etiketil kirjas. Keeduvorsti koostises kasutatavas sealihas võib rasva olla maksimaalselt 30%, veiselihas 25% ja linnu- või küülikulihas maksimaalselt 15%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing