Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Matemaatika tegi investor Toomasele tuule alla

18. jaanuar 2016, 10:44
Investor Toomas on Danske Banki privaat- ja välispanganduse säästmis- ja investeerimisvaldkonna juhi Vitali Antipovi jutul käinud viimased kolm aastat.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160118/BORS/160119741/AR/0/AR-160119741.jpg

Kui oleksin läinud aastal ise aktsiatest näpud eemale hoidnud ja usaldanud oma portfelli juhtimisel Danske Banki analüütikute soovitusi ning matemaatilist analüüsi, teeninuks ma aastaga poole suuremat tootlust.

Just selline nukker fakt selgus hiljuti, kui palusin Danske finantsnõustajal oma portfelli optimeerimida ehk hinnata oma aktsiate riskitaset ja tootluspotentsiaali. Vähemalt teoreetiliselt peaks see andma vastuse küsimusele: kuidas saavutada vähima võimaliku riski juures võimalikult suur tootlus?

Olen puht intellektuaalsest huvist sama küsimusega Danske jutul käinud viimased kolm aastat ning tõtt öelda suhtunud soovitustesse pehmelt öeldes reservatsioonidega. Rõhutavad ju investeerimiseksperdid alalõpmata, et varasem tootlus ei garanteeri tulevast tootlust ning ka portfelli riskiväärtuse analüüs ei ole kaugeltki lollikindel viis maksimaalseid kahjumeid prognoosida. Aastad finantsturgudel on mind veennud vaid selles, et sõnadel „kindel“ ja „garanteeritud“ pole börsidel kohta.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2016, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing