Ettevõtjad pingutavad, et spetsialiste leida

23. august 2016, 16:45
Noorte kokkade ja teenindajate ülevabariigiline võistlus "Nooruslik kevad".
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160823/USEFUL/160829912/AR/0/kokad-ja-teenindajad.jpg

Tasemel töökäte nappus sunnib erialaliite ja ettevõtjaid välja mõtlema nutikaid lahendusi. Tööjõudu otsitakse nii välismaalt kui ka koolinoorte seast.

Majutuses ja toitlustuses jääb iga aastaga töökäsi vähemaks ja kvaliteetne tööjõud on valdkonna üks suuremaid väljakutseid, selgub analüüsidest. „Noori, kes valivad majutuse või toitlustuse eriala, võiks kindlasti olla rohkem. Seetõttu ei pääse me kuidagi tööjõust, mis tuleb välismaalt,“ tõdes Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Maarika Liivamägi.

Soovida jätab ka kohalike noorte töökultuur. Soovitakse teenida kiiresti ja palju, kuid võimalikult vähese vaevaga. Paraku ei ole selline suhtumine alus, millele ehitada pühendunud ja professionaalset kaadrit.

Kaberneeme OKO Resto juhataja Marko Zukkeri sõnul tõmbab Eesti noorte võimalusi resotraniäris läbi lüüa alla ka puudulik suhtlusoskus.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2016, 16:44
Otsi:

Ava täpsem otsing