Väikeettevõtja, pane tähele aruannete uusi nõudeid

Egle Vainula, BDO raamatupidamisteenuste juht, raamatupidamise käsiraamatu peatoimetaja 15. märts 2017, 15:00
Konverents Raamatupidajate päev 2016
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170315/USEFUL/170319809/AR/0/raamatupidaja.jpg

2016. aasta jaanuarist ja hiljem alanud majandusaasta aruannetele kehtivad raamatupidamise seaduse järgi mõnevõrra teistsugused nõuded eri liiki ettevõtjatele. Eriti tähelepanelik tasub olla mikro- ja väikeettevõtjatel.

Oluline on sealjuures teada, et ettevõtjad, kes koostavad majandusaasta aruande 12 kuust pikema perioodi kohta (näiteks 15. augustist 2015 kuni 31. detsembrini 2016), peavad lähtuma aruande koostamisel eelmistest nõuetest ning koostama aruande vastavalt kuni 1. juunini 2016 kehtinud raamatupidamise seadusele ehk täismahus.

Raamatupidamise seaduse järgi jagunevad ettevõtjad mikroettevõtjateks, väikeettevõtjateks, keskmise suurusega ettevõtjateks ja suurettevõtjateks. Kehtima hakanud olulised muudatused on kokkuvõtvalt toodud alljärgneval interaktiivsel graafikul.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. March 2017, 13:03
Otsi:

Ava täpsem otsing