Uuel peadirektoril raske ülesanne

20. jaanuar 1998, 00:00

Lähiajal ametisse asuv ASi Eesti Energia uus peadirektor seisab silmitsi keerulise probleemiga. Tänu põlevkivi ja elektrienergia hinna kiirele kasvule on üha rohkem Eesti Energia suurkliente hakanud otsima alternatiivseid võimalusi enda elektrienergiaga varustamiseks. Viimati teatas konkureeriva soojuselektrijaama rajamisest AS Tallinna Soojus. Uus elektrijaam peaks hakkama nii sooja kui ka elektriga varustama Mustamäe või Õismäe tarbijaid. Sarnase elektrijaama rajamise peale on mõelnud ka mitmed teised linnad ja tööstusettevõtted. Oma elektritootmise on juba käivitanud Kiviter, lähiajal peaks algama elektrijaama ehitamine Kundasse. See jaam hakkab varustama nii Kunda linna kui ka ASi Kunda-Nordic Tsement. Eesti Gaasi andmetel on umbes 30 ettevõtet tundnud huvi alternatiivse elektrijaama rajamise vastu. Hinna tõstmisega oli Eesti Energial küll mugav kasvavaid kulusid katta, kuid nüüd maksab selline strateegia valusalt kätte.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing