FCM ostis Fansa Ehituse aktsiate kontrollpaki

22. jaanuar 1998, 00:00

FCM ostis aktsiad nominaalväärtusega 2,7 miljonit krooni. See on mõlema ettevõtte poolne kokkusattumus, kommenteeris tehingut FCMi peadirektor Maido Kiviorg. Fansa Ehitus tahtis laiendada aktsiakapitali ja meie tegevusvälja, selgitas ta. Fansa Ehitus suurendas emissiooniga aktsiakapitali 4 miljoni kroonini.

«Otsisime, kuidas areneda uuele tasandile, kas leiutada ise jalgratas või minna kellegagi kokku,» lisas Fansa Ehituse nõukogu liige Eero Toom. «Meie jaoks oli tähtis nende projektijuhtimise oskusteave,» nentis ta.

«Meie huvi on ära kasutada oma ettevõttes tekkinud teadmised ka mõne teise ettevõtte arendamisel,» kommenteeris FCMi nõukogu esimees Tiit Kuuli. Viimistlus- ja remonditöödele orienteerunud Fansa Ehituse tegevus erineb projektijuhtimisele pühendunud FCMi omast, mistõttu ei ole Kuuli sõnul põhjust firmasid ühendada. «Tegevjuhtkond jääb seal edasi töötama, nüüd lihtsalt vähemusomanikuna,» täiendas Maido Kiviorg.

«Liitumisplaani ei ole absoluutselt,» kinnitas ka Eero Toom. «Praegused jutud on sellest, et Fansa tegevjuhtimisse FCM ei sekku,» lisas ta. Selleks pole mingit põhjust, sest Fansa on tegutsemisvõimeline iseseisev firma, kes hangib ise töö ja teeb ka peatöövõtjana ära, selgitas Maido Kiviorg.

Kõigil suurematel ehitusfirmadel on eri valdkondades tütarettevõtted, mis seni asutati uute firmadena. Tegutseva firma aktsiate ostmine on Eestis suhteliselt uus trend, märkis Maido Kiviorg. Eelmise aasta lõpul ostis AS Merko Ehitus samuti suunatud emissiooniga 1,5 miljoni krooni eest 60 protsenti Tartu üldehitustööde firma ASi K&P Ehitus aktsiaid. 1000kroonise nimiväärtusega aktsiate eest maksis Merko Ehitus 4000 krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing