Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Suurpangad liituvad sügisel

06. veebruar 1998, 00:00

Lõhmus ütles, et praegu pole ette näha mingisuguseid takistavaid tegureid, mis välistaksid pankade liitumise. Ta lisas, et pankade liitumine saab toimuda alles sügisel, sest aktsionärid otsustavad ühinemise alles aprillis ja äriühingu registreerimine võtab aega vähemalt neli kuud.

Lõhmuse sõnul ei vasta tõele ajakirjanduses avaldatud väited, et läbirääkimistel on tekkinud poolte vahel lahkhelid. «Nad ise avaldasid imestust, et sellised artiklid ilmusid,» kirjeldas Lõhmus Hoiupanga juhtide reaktsiooni nädala alguses Eesti Päevalehes ilmunud artikli üle.

Hansapanga ja Hoiupanga ühinemist ettevalmistava töögrupi liikmed pidasid oma istungid teisipäeval ja kolmapäeval Pärnu Rannahotellis, ütles Lõhmus. Tema sõnul polnud istungite Pärnusse viimine seotud kahe panga juhtide erimeelsustega, vaid vajadusega rahulikul pinnal läbi rääkida.

Lõhmus ütles, et Eesti Panga endise asepresidendi Heldur Meeritsa kaasamine läbirääkimistele on seotud vajadusega kiirendada pankade ühinemise käiku. «Oli vaja inimest, kes tegeleks permanentselt ühinemise ettevalmistamisega, ja on hea, kui isik on neutraalne,» kommenteeris Lõhmus Meeritsa kaasamist.

Lõhmuse sõnul oli Meeritsa kaasamine Hoiupanga ettepanek. Meerits on töötanud varem nii Hansapangas kui Hoiupangas.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:10
Otsi:

Ava täpsem otsing