Alte Leipziger ostab kokku väikeaktsionäride osaluse

09. veebruar 1998, 00:00

Kindlustusseltsi BICO väikeaktsionärid müüvad aktsiaid Saksamaa kindlustuskontsernile Alte Leipziger, mille tulemusena suureneb viimase osalus BICOs üle 90 protsendi.

Lisaks suurendab BICO lähiajal oma aktsiakapitali 11,5 miljonilt kroonilt 20 miljonile kroonile, sest praegune aktsiakapital on liiga väike, ütles BICO suhtekorraldusjuht Hille Karm. Äripäeva andmetel võib emissiooni tulemusena kasvada Alte Leipzigeri osalus BICOs emissiooni järel 95 protsendini. Praegu on Alte Leipizigeri osalus Eesti kindlustusseltsis 75 protsenti.

Karm ütles, et eelmisel nädalal kohtusid BICO peakontoris Tallinnas Alte Leipzigeri Baltimaades asuvate kindlustusseltside juhatuste liikmed, et arutada edaspidise koostöö tugevdamist. Lähtudes Alte Leipzigeri strateegiast, otsustas ettevõte kasutada Balti kindlustusfirmade puhul ühtse kindlustusgrupi põhimõtet, kinnitas Karm.

Alte Leipzigeri tütarfirmad on ka Rigas Feniks Lätis ja Drauda Leedus. Saksa kindlustuskontsern omab üle 75 protsendi suurust osalust Läti seltsis ja üle 50 protsendi aktsiatest Leedu kindlustusseltsis. Rigas Feniksi ja Drauda turuosa Lätis ja Leedus on vastavalt 8,1 ja 8,6 protsenti. ÄP-BNS

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing