Puhkuse kasutamisel kindel kord

18. mai 1998, 00:00

Tööandjal on väga lihtne sundida töötajat puhkust kasutama. Tööandja kõigepealt planeerib töötaja puhkuse. Kaks päeva enne töötaja puhkusele jäämist annab tööandja raamatupidajale korralduse maksta töötajale välja puhkuseraha. Sellest kuupäevast, kui tööandja on töötaja puhkuse planeerinud, ongi töötaja puhkusel.

Vastupidine olukord on töötaja suhtes. Kui on tekkinud olukord, kus tööaasta on täitumas ning tööandja ei ole töötajale puhkust kavandanud ja teda puhkusele lubanud, siis töötajal pole õigust öelda, et tal on puhkust saada ja et alates esmaspäevast jääb ta puhkusele.

See tähendab lihtsalt, et töötaja ei tule omavoliliselt tööle ja järgneda võib distsiplinaarkaristus.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:31
Otsi:

Ava täpsem otsing