Kompvek vaatamiseks, mitte söömiseks

10. detsember 1998, 00:00

Valitsus pistis 400 000 palgasaajale pihku kompveki, kuid ei luba seda aasta otsa süüa: valitsuses heakskiidetud tulumaksuseaduse muutmise eelnõu kohaselt tõuseb üksikisiku tulumaksuvaba määr tuleval aastal 800 kroonini kuus, ent järgmisel aastal arvestatakse tulumaksuvaba summana endiselt 500 krooni. Enammakstud tulumaksu saavad töötajad tagasi aastal 2000. Kena eelnõu -- kahandab veidi maksukoormat. Kuna aga seda ei suudeta tuleval aastal rakendada -- riigieelarvesse laekuks umbes 500 miljonit krooni vähem -- siis võinuks valitsus selle eelnõu rahulikult valimistejärgsesse aega jätta. Praegu võtab valitsus rahvalt justkui pool miljonit aastaks võlgu, aga protsente ei maksa.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing