E-Betoonelement kuulub veebruarist alates iirlastele

ÄP Online 07. veebruar 2001, 00:00

Addteki struktuuri ja juhtimist ei muudeta, samuti kavatsetakse tegevustega jätkata senise plaani kohaselt.

CRH on suur ehitusmaterjalide tootja ja edasimüüja nii Euroopas kui ka USAs. Addteki president Bengt Jansson ütles, et CRH tegevuses saab Addtek olulist osa grupi Euroopa betooniäris. Janssoni arvates on CRH Addteki uue omanikuna parim valik.

E-Betoonelemendi juhatuse liikme Jaan Valbeti sõnul on omanikevahetus positiivne uudis. ?Kindlasti mõjutab liitumine juhtiva rahvusvahelise ehitusmaterjalide grupiga väga positiivselt meie edasist arengut. Ettevõttele on eriti kolm viimast aastat tähendanud jõudsat kasvu, mis nüüd kindlasti jätkub.?

Addtek on Euroopa juhtiv betoonlahenduste tootja, mille 45 tootmisüksust asuvad üheksas Euroopa riigis ? Soomes, Rootsis, Norras, Hollandis, Saksamaal, Venemaal, Leedus, Poolas ja Eestis.

E-Betoonelement on suurim raudbetoonelementidel põhinevate ehituslahenduste ning nendega seotud teenuste pakkuja Eestis. Firma loodi 1992. aastal. 1997. a detsembris liitus ettevõte Addteki konsortsiumiga. E-Betoonelemendil on Eestis kolm tootmisüksust. Ettevõte toodab üle 50% Eesti ehitusturul kasutatavast monteeritavast raudbetoonist.

2000. aastal oli E-Betoonelemendi käive 176,6 mln krooni ja firma eelmise aasta auditeerimata kasum 11 mln krooni.

CRH on ka Eesti juhtiva kaubabetooni tootja Rudus Eesti ASi omanik.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:07
Otsi:

Ava täpsem otsing