Esimest korda Eesti vaatajate ees

ÄP 16. märts 2001, 00:00

Eesti esimese professionaalse maalikunstniku Johann Köleri 175. sünniaastapäevale pühendatud näitusel eksponeeritakse esimest korda viimase veerandsajandi jooksul kunstniku suurimat kompositsiooni ?Lorelei needmine munkade poolt.? Väljas on ka veel peaaegu kõik Eesti muuseumide kogudesse kuuluvad Köleri maalid, samuti teosed erakogudest ja Helsingi Ateneumist.

Oma eluajal pälvis Viljandimaal sündinud Johann Köler ametliku tunnustuse Peterburi kõrgseltskonna ning Vene keisrikoja portretistina, tohutu publikumenu tõid kunstnikule tema heroilised loodusvaated ja idüllilised salongimaalid.

Näituse kuraator on Tiina Abel.

Rüütelkonna hoones
kuni 9. septembrini
Tallinn, Kiriku plats 1
K?P kl 11?18
E, T suletud
info 644 9139

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:08
Otsi:

Ava täpsem otsing