Euroopa Keskpank intresse ei muutnud

Tõnis Oja 30. märts 2001, 00:00

Euro kurss langes eile kolme ja poole nädala madalaimale kursile 0,8817 dollarini, mis teeb USD kursiks 17,75 krooni, sest Euroopa Keskpank jättis baasintressid muutmata. Investoreid teeb murelikuks asjaolu, et keskpank ei reageeri piisavalt kiiresti, hoidmaks ära majanduskasvu aeglustumist. Tavaliselt intresside alandamine toob endaga kaasa valuutakursi languse. Kui oodatakse alandamist ning seda ei juhtu, kaasneb sellega tavaliselt kursitõus. Nüüd on aga kõik vastupidi.

Globaalse majanduskasvu aeglustumise tingimustes on kõik suuremad keskpangad baasintresse alandanud. Seda tegi isegi Jaapani Pank, kelle intresside alandamise ruum on peaaegu olematu. Mida kauem Euroopa Keskpank ootab, seda suurem on risk kogu regiooni majandusele. Euroopa Keskpanga järgmine nõukogu koosolek toimub 11. aprillil.

USA majandus kasvas täpsustatud andmetel 1 protsendi, mis on maailma suurima majanduse aeglaseim kasv viimase viie ja poole aasta jooksul. Esialgsel hinnangul oli SKT kasv 1,1 protsenti. Kuigi täpsustamine viis majanduskasvu numbri alla, tundub, et kardetud negatiivset SKT kasvu ei tule. Kolmandas kvartalis kasvas USA sisemajanduse kogutoodang 2,2 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:19
Otsi:

Ava täpsem otsing