See naftaärimeeste võlusõna Rotterdam

17. aprill 2001, 00:00

Halvad uudised. Bensiini hind on nõndanimetatud maailmaturul, milleks on Rotterdami vabasadam, taas tõusule läinud. Kas kogu kütus just sealt saabub, on äärmiselt kaheldav. Et aga tarbijal tuleb jälle rohkem rahakotti kergendada, on kindlamast kindel. Eelmise aasta lõpetasid kütusegigandid rekordiliste kasumitega.

Pole ka ime. Statoilile kui nafta pumpajale on hinnatõus puhas riskita raha. Rotterdam näitab kätte, palju on võimalik teenida. Seevastu Neste (Fortum) kui nafta töötleja sõlmib tooraine sisseostuks futuurlepinguid, üritades riske maandada, vaadakem Fortumi kvartaliaruandeid. Ent kahjuks peab tarbija temaltki ostma sama kõrge hinnaga. Loodetavasti ei tule Tallinna Vesi mõttele, et vee hind tuleb võtta Saharast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:23
Otsi:

Ava täpsem otsing