Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Üllata sõpru avokaadost eelroaga
Toidu valmistamiseks poolita avokaadod ja eemalda kivid. Soovitav on poolitada pikkupidi, et pooled näeksid välja kui lootsikud. Ühtlasi tuleks pooleks lõigata sidrun ja pritsida avokaado sisemist pinda sidrunimahlaga, et vältida viljaliha tuhmumist.
Seejärel eemaldage teravaservalise lusikaga avokaadopoolte sisust pehmem osa ja tükeldage see. Piserdage üle sidrunimahlaga. Tükeldatud massile lisage juurde suitsukalakuubikud, hästi peeneks hakitud mugulsibul, veidi pipart ja lusikatäis maitserohelist. Segage.
Täitke avokaadolootsikud seguga, kaunistage neid maitserohelisega. Serveerimisel võib käeulatusse panna sidruniviile, sest siis saab sõltuvalt suitsukala maitseomadustest igaüks ise veel sidrunimahla lisada.
Kõrvale sobib juua jahedat ja kuiva valget veini.
Autor: ÄP