Andke tugipunkt ja ma tõstan alampalga...

25. mai 2001, 00:00

Eile arutati kolmepoolsetel läbirääkimistel alampalga muutmise (loe: tõstmise) mehhanismi. Ühine töörühm on teinud ettepaneku, et alampalk peaks olema 2006. aastal 40 protsenti keskmisest palgast. Kombineerides selle ettepaneku ühe varasema, tõsi küll, valimiseelse lubadusega, peaks alampalk olema selleks ajaks kaugelt üle 3600 krooni, see on 40 protsenti Reformierakonna lubatud 9000 kroonist . Mõlemal ettepanekul on deklaratiivselt tegelikkusest irdumise maik man, aga elame, näeme.

Loo moraal on hoopis selles, et madalaima alampalgaga Eestis on võrreldes Läti ja Leeduga kõrgeim keskmine palk. Kas meid toidavad protsendid või ikkagi kroonid?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing