Hooldusraamat on maja pass ja elulugu

Violetta Riidas 01. juuni 2001, 00:00

Hooldusraamat on majale sama vajalik kui inimesele elulugu. Tänapäeva pingelisel tööturul ei ole mingit mõtet paremale töökohale pürgida inimesel, kellel pole ette näidata korralikku CVd. Ikka aetakse näpuga järge, kus kandidaat õppinud on ja millistel kohtadel varem töötanud. Igaks juhuks uuritakse veel tausta ning alles pärast pikka kaalumist langetatakse lõplik otsus.

Miks peaks siis maja ostmisel hinnaalandust tegema? Kuna majad ja korterid on kallid ning väljaminekut tuleb võtta kui pikaajalist investeeringut, on ilmselt risk tunduvalt suurem kui firmajuhil ühe töötaja palkamisel. Võib ju öelda, et tuleb ekspert ja annab oma hinnangu. Päris nii lihtne see pole, sest ka ekspert on ainult inimene ning ei pruugi alati kõike märgata. Ja seinu päris lahti lammutada ta ju ei saa. Hooldusraamatus on aga kogu maja elulugu täpselt kirjas ning ekspert oskab oma kogemustele tuginedes öelda, mis seisus üks või teine materjal võib olla. Hooldusraamat ei välista küll eksperdi kasutamist, kuid annab kokkuvõttes tunduvalt parema pildi maja seisukorrast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:07
Otsi:

Ava täpsem otsing