Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Esimene Eesti bändi pubi

Viktoria Korpan 26. juuni 2001, 00:00

?Idee teha oma pubi oli meil pikka aega, siis saime ruumid kätte ja tegutsemegi juba 31. oktoobrist,? räägib Tuberkuloitedi pubi juhataja abi ja bändi laulja Indrek Raadik alias Summer. ?Inglismaal on Oasisel oma pubi, Iirimal on U2 lauljal Bonol pubi. Eesti on The Tuberkuloitedi pubi ainus bändi tehtud ja ei paista, et mõni teine bänd oleks veel midagi sarnast tegema hakkanud,? räägib Raadik.

?On olemas OÜ Tuberkuloited, oleme siin opereeriv firma, teeme süüa,? seletab Raadik, kes ei soovi täpsemalt pubi käekäigust rääkida. ?Ütleme nii, et miinuses me ei ole, tuleme omadega välja,? sõnab ta vaid.

Näiteks laupäeva õhtul pubisse sattudes võib ette tulla raskusi vaba koha leidmisega, näib, et koht on populaarne nii Pärnu inimeste kui ka sise- ja välisturistide seas.

?Usun, et oleme Pärnu pubide esikolmikus,? räägib Raadik. ?Pärnus ei olnudki varem sellist kohta, mis mahutaks sada inimest ja kus saaks elavat muusikat mängida. Meil on igale vanusele midagi pakkuda ja kaks korda nädalas elav muusika. Üritame tuua siia mängima ka bände naaberriikidest.?

Pubi menüüs leiab praadide ja õllede kõrvalt ka The Tuberkuloitedi plaate. ?Pubist saab osta kõige soodsamalt, poodides on plaadid suure juurdehindlusega. Siia jõuavad uued albumid ka kõige kiiremini, näiteks Tuberkuloitedi unplugged-plaat on hetkel ainult pubis saadaval,? ütleb Raadik. ?Ei oskagi öelda, kui palju siin plaate müüakse, poodides müüakse ikka rohkem.?

Indrek Raadiku sõnul ei ole bändi liikmed pubi omanikeringis, Tuberkuloitedi pubi on Vana Villemi pubide ketis, kuhu kuuluvad ka Karja Kelder ja Vana Villemi Pubi. Viimasele on The Tuberkuloited ka samanimelise loo pühendanud.

?Ansambliga on meil ammused sidemed, nad käivad meie juures ka esinemas,? räägib Vana Villemi Pubi juhataja Tiit Vikson. ?Tuberkuloitediga oleme üks ja sama kett ja oleme nende käekäiguga rahul.?

Pärnus Supeluse tänaval asuva Väike Klausi pubi juhataja Aleksandra Vellet kinnitab, et ühtegi negatiivset sõna pole tal Tuberkuloitedi pubi kohta öelda.

?Kõik on seal väga tore, isegi pidasime oma jõulupeo seal,? räägib Vellet. ?Ei ole tunda ka, et meil oleks kliente nende pärast vähemaks jäänud ei talvel ega suvel, nii et kadedad me nende peale ei ole.?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:40
Otsi:

Ava täpsem otsing