Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ericsson jäi Nokiale alla

Kaja Koovit 23. juuli 2001, 00:00

?Tundub, et Nokia suudab vastuvoolu ujuda, Ericssoni kohta seda kahjuks öelda ei saa,? lausus Hansabank Marketsi aktsiaturgude osakonna juhataja Lauri Lind reedel Ericssoni majandustulemusi kommenteerides.

Ta märkis, et lisaks mobiiltelefonidele tõsiselt võrgusüsteemidega tegelev Ericsson tundub olevat maailmaturu liikumistest rohkem haavatav, kuigi teoreetiliselt peaks seda olema just kitsamalt mobiiltelefonidele spetsialiseerunud Nokia.

Neljapäeval tulemused avaldanud Nokia suutis kehva turuolukorra taustal taas üllatada, anda teada oodatust suuremast kasumist ning ka mobiiltelefonide marginaalidest. Kontsern teenis aktsionäridele aktsia kohta endiselt kasumit, seekord küll 0,17 euro senti eelmise aasta sama aja 0,21 sendiga võrreldes.

Ericssoni aktsionärid pidid leppima 1,81 Rootsi kroonise kahjumiga aktsia kohta. Mullu samal ajal teenis Ericsson aktsia kohta 1,28 krooni kasumit.

Ericssoni maksude-eelne kasum oli 5,3 miljardit Rootsi krooni (9 mld Eesti kr) võrrelduna mullu sama aja 6,7 mld krooniga (11,3 mld Eesti kr).

Sellele vaatamata olid ka Ericssoni tulemused analüütikute oodatust paremad.

Svenska Handelsbankeni maakler Janek Moik märkis, et Ericssoni tulemustes oli väga positiivne rahavoogude aruanne, mis näitab, et ettevõttesse tuleb raha juurde, turu jaoks negatiivne üllatus oli aga võrgusüsteemide tegevuskasumi marginaali langus (ootustega võrreldes protsendi võrra), mis tegi muret juba I kvartalis .

Nokia juht Jorma Ollila ega Ericssoni juht Kurt Hellström ei avaldanud konkreetseid järgnevate kvartalite prognoose, kuid tunnistasid, et tulemused võivad III kvartalis halveneda.

Nii Ericssoni kui ka Nokia aktsia on aasta algusega võrreldes kaotanud väärtusest üle poole ning analüütikute sõnul pole aktsiahinna märkimisväärset tõusu oodata enne, kui on selge, mis toimub USA majanduses.

?Nokia ja Ericssoni hinnad on tasemel, kust kukkumist ei oodata, aga tõusu ammugi mitte,? lausus Lauri Lind, lisades, et aktsiaid saab tõenäoliselt sama hinnaga osta ka paari kuu pärast.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:44
Otsi:

Ava täpsem otsing