Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Aasta lõpuks dollar euroga võrdne?

Peeter Koppel 13. august 2001, 00:00

USA dollari jaoks lõppes reedel viies järjestikune langusnädal. Dollari langusseeria on olnud tingitud üldlevinud arvamusest, et maailma suurima majanduse halvemad ajad on veel ees ning sellele uue tõusuhoo sisse andmine võib võtta esialgu arvatust rohkem aega.

Eelmisel nädalal toetasid eurot USA Föderaalreservi Beige Book?i raporti negatiivne alatoon USA majanduse väljavaadete suhtes ning spekulatsioonid, et Euroopa Keskpank asub peagi euro intresse kärpima. Lisaks võib analüütikute hinnangul valuutaoptsioonide turgu jälgides leida viiteid sellele, et spekuleeritakse võimalusele, nagu võiks lähema viie kuu jooksul saavutatav olla dollari ja euro pariteetsus ehk kurss 1 EUR=1USD. Kuigi tegu on kaduvväikse võimalusega, näitavad indikaatorid optsiooniturul seda, et meelestatus euro suhtes on muutunud ja oodata võib seega euro edasist tugevnemist dollari suhtes.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing