Turgudel puudub stiimul liikumiseks

16. august 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva taas kord suhteliselt vaikselt.

Turgude tahtmatus konkreetset suunda võtta väljendus peamiste indeksite hulpimises üleeilsete tasemete lähedal. Uudiste osas pidid turuosalised jällegi oma otsustes tuginema vastandlikele signaalidele. Juuli tööstustoodangu ja tootmisvõimsuse rakendusastme näitajad andsid taas mõista maailma suurima majanduse olukorra mõningasest halvenemisest. Tööstustoodang vähenes juulis 0,1 protsenti. Juunis oli tööstustoodang vähenenud 0,9 protsenti.

Tootmisvõimsusi rakendati juulis 77 protsendi ulatuses. Juunis oli see näitaja veel 77,2 protsenti. Positiivsema külje pealt vähenesid laovarud juunis 0,4 protsenti, mais olid laovarud vähenenud 0,2 protsenti ning analüütikud olid oodanud 0,3protsendilist langust.

Positiivsete uudistega suutis silma paista veel mikrokiipide tootjatele seadmeid tootev Applied Materials, kel õnnestus oma kvartalitulemustega ootusi ületada. Samaga suutsid hakkama saada ka sellised tehnoloogiaettevõtted nagu e-kaubanduse otstarbeks tarkvara tootev BEA Systems ja graafikakiipide poolest tuntud Nvidia.

Positiivsed üllatused tehnoloogiasektorist ei suutnud turuosalisi eriliselt vaimustada ning tähelepanu keskmesse sattusid negatiivse alatooniga makrouudiste valguses majandustsüklitest vähem sõltuvate farmaatsiaettevõtete, nagu Merck ning Johnson & Johnson, aktsiad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:48
Otsi:

Ava täpsem otsing