Eesti usaldusväärsete riikide nimistus

31. august 2001, 00:00

Reitinguagentuur Fitch tõstis Eesti riigi reitingu tasemele A-miinus, mis tähendab esmakordselt jõudmist kõige usaldusväärsemate, A-rühma riikide hulka. Fitch tunnustab Eesti majanduskasvu, ekspordi hüppelist suurenemist, kasumite reinvesteerimist, valitsuskulude kokkuhoidu. Kahtlemata toob reitingu tõstmine endaga kaasa üht-teist meeldivat, nagu pankade reitingute tõstmise, välislaenude odavnemise ja välisinvesteeringute suurenemise.

Jõuda 10 aastaga praktiliselt nullist kõige usaldusväärsemate riikide hulka pole niisama. Tundub, et väliseksperdid on Eestist hoopis paremal arvamusel kui me ise. Ent loorberitele puhkama jääda on vara ? eesmärk peab olema saavutada AAA.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing