Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Sun Microsystems hoiatas kahjumi eest

ÄP Online 31. august 2001, 00:00

Ettevõtte äritulud langevad selles majanduskvartalis, mis lõpeb 30. septembril, alla 3,7 mld dollari, mis Suni enda kuu aja taguste andmete kohaselt oli vajalik, et ots otsaga kokku tulla.

Analüütikud olid First Calli andmetel oodanud Sunilt käesolevas kvartalis 2 USA sendilist kasumit aktsia kohta ning 3,8 mld dollari suurust äritulu. Aasta tagasi oli Sun suutnud teenida sama perioodiga 15 senti aktsia kohta ning ärituluks kujunes 5 mld dollarit.

Suni finantsjuht Michael Lehman ei rääkinud võimaliku kahjumi suurusest ega andnud ka äritulude prognoosi, kuid tema hinnangul on äärmiselt raske täita varasemat käibeprognoosi, sest see nõuaks septembris nõudluse tugevat kasvu. Lehman ei pidanud seda aga tõenäoliseks.

Samas on Lehman tuleviku suhtes optimistlik. Tema sõnul on ettevõttel raha ja ekvivalente 6 mld dollari eest ning Sun jätkab uuringu- ja arendustegevust vaatamata majandustulemuste halvenemisele lühemal perioodil.

Suni avaldusele eelnevalt olid ettevõtte probleemidele juhtinud tähelepanu investeerimispangad Merrill Lynch ja Goldman Sachs, kes tõid probleemidena välja nigelavõitu nõudluse Suni arvutite järele ja potentsiaalsed kulutused töötajate vallandamisel.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing