Moameeste võit ehk Luige pretsedent?

17. oktoober 2001, 00:00

Rootsi meediakontserni Bonnier Grupp ja Eesti meediamoguli Hans H. Luige vahel sõlmitav leping võimaldab Luigel osta välja Bonnieri osalus ASis Ekspress Grupp. Seda võiks pidada omamoodi pretsedendiks, seni on eestlased oma ettevõtteid välismaalastele müünud. Luik ise võrdleb võimalikku tehingut eestlaste pärisorjusest vabaks ostmisega.

Tõsi, ?pärisorjusest vabastaja? on Luik olnud varemgi. Mäletatavasti oli kunagise Eesti Sõnumite omanikeringis ka soomlaste Sanoma Wsoy. Pärast seda kui Sanomat oli investeerinud miljoneid, surus Luik selle Eesti Päevalehe ja Eesti Sõnumite ühendamisega elegantselt omanikeringist välja. Vot selline pärisorjusest vabastamine oli.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing