Kodune hiina köök

Heidi Vihma 23. november 2001, 00:00

Menüüst arusaamiseks läheb vaja mõningast hiina köögi kogemust. Muidu kevadrullidena tuntud küpsetisi nimetatakse siin lihtsalt pirukateks (õige ju ongi), aga asuvad lisandite hulgas. Osa roogade eestikeelsetest nimetustest ei saanud aru vigase kirjaviisi tõttu, aitasid muukeelsed tõlked.

Toitude lauale jõudmiseks läks aega rohkem, kui oleks oodanud. Praetud kalmaarid, 98 krooni, olid lihtsad ja värsked, lisandis domineerisid sibul ja kurk. Praetud sealiha bambusega, 98 krooni, erilist elamust ei jätnud, oli lihtsalt üks liha igavas kastmes.

Magustoidud ehmatasid oma suurusega. Nii küpsetatud banaane kui piimapulki oli terve vaagnatäis, mõlemad maksid 80 krooni ja jätkunud oleks neist neljale.

Paar noort peret oli tulnud sööma koos lastega. Tõepoolest, menüü sobib lastele ja muidu maheda köögi armastajatele, toidud on pehmed, vürtse ja võõramaist hõngu vähe. Eksootilisi nimetusi on menüüs küll, kuid nii kalmaar kui bambus olid üpris koduses soustis. Kodustatud hiina köök, võiks elamuse lühidalt kokku võtta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:12
Otsi:

Ava täpsem otsing