GNT Eesti käive üle poole miljardi

Villy Paimets 04. veebruar 2004, 00:00

Käesoleval aastal tahab GNT Eesti tegevdirektor Anti Kuiv 550miljonilise käibe juures 4?5 miljonit krooni kasumit teenida. Kasumi kasv peaks tulema efektiivsuse kasvust, samuti on plaanis tuua turule mõned lisateenused.

Läinud aasta müüki iseloomustades märkis Anti Kuiv, et ühikuliselt kasvasid enim järgmised tootegrupid: digikaamerad ja nende lisad, modemid, DVD-, combo- (CD+DVD) ja traadita võrgu seadmed ning koopiamasinad.

Oluliselt kahanes aga fakside, diskettide, optilise meedia ja nõelprinterite tarvikute müük.

Ka käesolevaks aastaks ennustab Kuiv digitaaltehnika müügi kasvu ning moraalselt vananenud kaupade müügi peatumist. ?Näiteks 15tolliste LCD-monitoride asemel ostetakse nüüd valdavalt 17tolliseid,? märkis Kuiv.

Samuti on peaaegu kõikides tootegruppides selgelt näha trend, et käibe kasv oli ühikulisest kasvust tunduvalt madalam. Kaupade keskmine hind langes möödunud aastal hinnanguliselt kuni 10 protsenti (sülearvutite hind langes isegi kuni 25%), GNT poolt imporditud kauba kogus kasvas aga 35 protsenti.

Kuiv prognoosib sel aastal umbes 10protsendilist turu kasvu. ?2004 osas on selge üks asi: GNT jätkab oma juhtiva positsiooniga, turuosa liikumisi võib toimuda teiste tegijate vahel,? lisas Kuiv.

GNT Eesti suurima konkurendi, TD Balticu (endise nimega Tech Data) juht Kaur Lohk ütles samuti, et sel aastal peaks arvutikaupade turg umbes 10% kasvama. Tech Data juhid ostsid eelmisel reedel investeerimisfondi abil firma senistelt omanikelt välja.

Küsimusele, et kas turul käib äge rebimine, vastas Lohk: ?Ikka, aga kui meil on kahe peale 80% turust, siis kellega sa ikka kakled, peame omavahel rebima!?

GNT Eesti AS kuulub Baltikumi ja Soome suurimasse arvutikaupade hulgimüügigruppi GNT Grupp. GNT koostööpartnerid on Hewlett-Packard, IBM, Samsung, Fujitsu Siemens, Microsoft, Toshiba jt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. December 2011, 07:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing