Värsked gourmet?-tuuled linnasüdames

Heidi Vihma 06. veebruar 2004, 00:00

Tähelepanu köitsid mitmesugused eri koostise ning lisanditega pestod ja salsakastmed, samuti metsriisi segud ja hea valik veine.

Aga suurem osa ruumist teenib siiski kohapealsööjaid. Menüüs on päevasupp, paar kergemat rooga ja mõned gourmet?-toidud nagu näiteks foie gras. Esimesel korral oli päevasupiks seene capuccino, kena piimavahuga kaunistatud seenepüreesupp. Hea ja ilus supp, tegelikult päris hõrgutis. Teisel korral tellisin lõunaeineks Caesari salati Parma singiga. Supi ja salati juurde toodi krõbekoorikuga saia, mis tõenäoselt just ahjust tulnud ja mis suurema isuga sööjatel aitab kõhtu täita. Hinnad ei ole madalad, aga toit on tõepoolest väga hea.

Magustoiduks võtsin porgandikoogi, aga see läks küll minu arvates üldisest stiilist välja ? nii suurt koogitükki pole ma vist varem näinudki. Jätkus ka sõbrale, kes mulle kohvikusse järele tuli. Kook tundus vähe tuimavõitu olevat, kuid see võis ka tema koguse, mitte ainult maitse pärast niimoodi olla. Järgmisel korral tellisin kohvi kõrvale Vene tänava ?okolaadimeistri Pierre?i käsitöötrühvli, see oli hoopis parajam maius.

Kauni ja maitsva toidu juurde käib ka eriliselt sõbralik ja lahke teenindus. Kenad neiud ja noormehed käivad küsimas, kas toit maitseb ja kas midagi juurde soovitakse. Sisekujunduse moodsat lakoonilisust pehmendavad toidu- ja veiniriiulid ning hiigelsuur tahvel, kus kõik söödav-joodav kirjas on. Oleks nagu trendikoht, aga sama hubane kui koduköök.

Suurtest akendest on hea möödakäijaid vaadata ja kui midagi muud teha ei ole, võib sisekujunduse- ja moeajakirju sirvida, mis nurgariiulil ootamas. Muuseas ? päeval siin ei suitsetata, nii et õhk on värskelt kohvilõhnaline.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:23
Otsi:

Ava täpsem otsing