Turuosalised pole aktsiast just üleliia vaimustuses

ÄP 13. veebruar 2004, 00:00

- Ootamatult teatas täna oma tulemused Hansapank, kes vastavalt panga teatele pidi nendega välja tulema alles 17.02. Kui kasumiaruande poolel olid tulemused üpris täpselt ootuste tasemel, siis bilansi poolel võib täheldada oodatust märgatavat kiiremat kasvu laenudes ning veidi kiiremat kasvu hoiustes.

Hansa teenis 4. kvartalis 495 mln krooni puhaskasumit, kasv 0,6% eelneva aastaga võrreldes. Kogu aasta puhaskasumiks kujunes 2,05 mld krooni, mida on 9,3% rohkem kui aasta varem. Võrreldes 3. kvartaliga vähenes 4. kvartali kasum oodatult 12%, mis oli osaliselt tingitud Leedu kontorivõrgu vähendamise ja pensioni II samba käivitamisega seotud kuludest.

- Hansa grupi varade maht ületas aasta lõpus 100 mld krooni piiri, kasvades aastaga 22% ja kvartaliga 8,4%. Laenuportfell kasvas kvartaliga 9% ja aastaga 32%, jõudes 68,8 mld kroonini. Hoiuste kvartaalne kasv ulatus 4,5% ja aastane kasv 14,3%ni ning aasta lõpus oli nende maht kokku 63,8 mld krooni.

Kuigi kasv oli oodatust kiirem, tunduvad tulemused esialgu üpris neutraalsed. Jätkunud on intressimarginaali langus, kuigi veidi aeglasemas tempos. Tulubaasi toetab tugev teenustasude kasv. Võimalik on mahtude kasvuprognooside mõningane kergitamine, kuid hetkel aktsia hinnasihi olulist muutmist ei plaani. U-net

- Tallinna Börsil jäi käive täna keskmisest tagasihoidlikumaks, suures osas vähese huvi tõttu Hansapanga aktsia vastu, kuna ettevõtte avaldas üllatuslikult 2003. majandustulemused lubatust varem, viidates infolekke välistamise soovile ? siinse börsi suurema ettevõtte tulemustega tutvumine võtab ilmselt investoritel pisut aega ja nende mõju hinnaliikumisele näeme lähipäevil. Aktsia hind kerkis täna (eile ? toim.) küll 1,52%, kuid tõus peatus pärast esimesi vastukajasid, mis hindasid tulemusi oodatust pisut nõrgemaks. LHV

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing