Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tänavu on kõige enam kerkinud Tallinna Kaubamaja aktsia

Annika Matson 13. aprill 2004, 00:00

Alates aasta algusest on aktsia tõusnud 47,7%. Tallinna Kaubamajast enam ehk 57,4% on tõusnud Tallinna Farmaatsiatehase aktsia. Farmafirma tõusu taga on aga tülikate väikeaktsionäride ja emafirma Grindeksi turuhinnast palju suuremad börsivälised tehingud. Lisaks on Farma vabalt kaubeldavate aktsiate hulk väga väike, sest ettevõtte aktsiatega teeb tehinguid vaid emafirma.

Tallinna Kaubamajale järgnevad Saku Õlletehase ja Merko Ehituse aktsia, mis on tõusnud vastavalt 29,4 ja 24,9 protsenti.

LHV maakler Alo Vallikivi soovitab Tallinna Kaubamaja aktsiat osta tasemelt 100 kuni 105 krooni. Ka Hansabank Marketsi peaanalüütiku Urmas Riieli sõnul on aktsia hetkel ostuks liiga kallis.

Eile sulgus aktsia 114 krooni tasemel, mis oli 5,5 protsenti madalam kui eelmise nädala neljapäeval.

Vallikivi sõnul on kaubamaja aktsiasse juba liiga palju ootusi sisse arvestatud, nagu näiteks Viru Keskuse avamine ja Selverite edukas ümberorienteerumine rikkalt klientuurilt keskmisele. ?Kaubamajal on hetkel ka palju väljaminekuid ja tekib küsimus, kas need ka ennast õigustavad,? ütles Vallikivi.

Erinevalt möödunud aastast on Tallinna Kaubamajal see aasta üks suuremaid laienemisaastaid. Seda eeskätt sel nädalal avatava Viru Keskuse näol, mis kasvatab Tallinna Kaubamaja müügipinda praeguselt 9500 ruutmeetrilt 14 500 ruutmeetrile. ?Arvestades Tallinna Kaubamaja 2003. aasta 579 miljoni kroonist käivet võiks lisanduv pind sel aastal kaubanduskontserni käivet paarisaja miljoni krooni võrra kasvatada,? prognoosis Äripäeva analüütik Raivo Sormunen.

Lisaks avab kaubanduskontsern suvel Kuressaares uue Selveri. Veebruaris viidi lõpule Tondi Selveri laiendus.

Lisaväärtust loodab kaubamaja ka tütarettevõte A-Selveri uutest köökidest. Eile avas jaekaubanduskett A-Selver ASis Kadaka Selver uue köögi, mis on üks suuremaid Eestis. Uue Selveri Köögi pindala on ligi 800 ruutmeetrit ja seal töötab üle saja inimese, vahendas Selver.

?Senine tootmisvõimsus hakkas aina enam alla jääma igapäevasele turunõudlusele,? põhjendas pressiteates uue köögi loomist A-Selver ASi juhataja Ain Taube. ?Uue Selveri Köögi ehitamisel lähtusime kogu keti strateegilisest eesmärgist üle Eesti laieneda. Nii lubab tootmismahtude suurendamine Selveri Köögil nüüdsest varustada valmistoiduga kuni 20 Selveri kauplust."

Kokku valmistatakse Selveri Köögis 250 eri tootenimetust, mis on veerandi võrra rohkem, kui valmistasid märtsis suletud kaks Selveri Kööki.

Projekti koguinvesteeringuks kujunes 5 miljonit krooni. Seni oli Selveri Köögil kaks tootmisüksust ? Järve Selveris ja Kadaka Selveris, omades kokku üldpinda ligi 500 ruutmeetrit.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:21
Otsi:

Ava täpsem otsing