TIR-tunnistustega võib 1. mail probleeme tekkida

ÄP 20. aprill 2004, 00:00

Kui TIR-märkmik koos kaubaga jõuab piirile 1. mail kell 00 või pärast seda, siis neid TIR-veoetappe ei saa enam näiteks Iklas lõpetada, vaid TIR-veoetapp peab jätkuma kuni sihttolliasutusse ühenduses.

Nii tuleb TIR-veoetappide avamisel hakata mõtlema ühenduse seaduste rakendamisele juba enne 1. maid, kuna Euroopa Ühenduse õiguse kohaselt ei saa pärast liitumist toimuda liikmesriikide vahel tollikontrolli, mis TIR-veoetapp avamise/sulgemise seisukohalt on. Lisaks hoiatab ERAA, et vedaja peaks püüdma järgida võimalikult täpselt piiraegu. Kuna Eesti toll jääb Eesti-Läti piirile, aga Läti toll ei jää, võivad tekkida probleemid TIR-transiidiprotseduuri järgimisega, kui vedaja ei pea kinni TIR-veoetapi avamisel antud aegadest.

Kui vedajal peaks tekkima mingi probleem, näiteks ta arvestas veoetapi avamisel, et jõuab Eesti piiridest välja enne 1. maid, aga vahele tulid takistused, siis peaks vedaja pöörduma lähimasse tolliasutusse. Sama kehtib ka teistes ühendusega liituvates riikides.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:22
Otsi:

Ava täpsem otsing